Indiana Jones 5: Je to potvrzeno, součástí filmu budou vesmírné závody

Indiana Jones 5: Je to potvrzeno, součástí filmu budou vesmírné závody | Fandíme filmu
Lucasfilm
S Indianou Jonesem až na Měsíc?

Koncem června jsme se dozvěděli, že si Harrison Ford při natáčení Indiana Jonese 5 poranil rameno, což ovlivnilo natáčení. Zřejmě ale nikoliv zásadním způsobem – režisér James Mangold už od té doby stačil vzkázat veřejnosti, že produkce rozhodně není nějak natvrdo přerušená. Na některých paparazzi fotkách už byl Ford zachycený s rukou volně podél těla, bez závěsu přes rameno, takže se zranění zřejmě lepší. Nejvíc práce ale mají v posledních dnech dekoratéři.

Štáb pracuje momentálně v Glasgow, které bylo proměněno ve Spojené státy. Na přiložených fotkách můžete vidět americké vlajky a další ozdoby. Co je ale na fotkách nejdůležitější, jsou na nich vidět transparenty proti válce ve Vietnamu a především transparenty vítající americké kosmonauty při návratu domů z mise Apollo 11! To potvrzuje starší zvěsti, podle kterých by se děj filmu měl točit kolem vesmírných závodů.

Údajně se film volně inspiruje skutečným projektem Paperclip, tedy iniciativou, která verbovala po druhé světové válce do amerických služeb nacistické vědce, kteří měli pomoci vyhrát závody ve zbrojení se Sovětským svazem. Kupříkladu Wernher von Braun pomáhal vyvinout rakety Saturn V, klíčové pro program Apollo. Nedávno obsazený Mads Mikkelsen by měl hrát právě jednoho takového nacistického vědce, přiděleného na práci pro NASA a program Apollo. Madsova postava je označována jako záporák filmu, zřejmě tedy v NASA bude usilovat o nějaký podraz. Herečka Shaunette Renee Wilson ve filmu hraje agentku CIA, jež má na vědce dohlížet. Ve snímku se má objevit také zlá brutální zabijačka, jež má spolupracovat s Mikkelsenem. Roli údajně odmítla Scarlett Johansson.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 28. 7. 2022 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook, Toby Jones a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Zdroje: Daily Mail, Glasgow Times, James Mangold

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest