Batgirl: Kdo má být záporákem filmu

Batgirl: Kdo má být záporákem filmu | Fandíme filmu
Warner Games
Zobrazit další 1 obrázek
Zdá se, že Batgirl bude zcela nezávislá na dosavadních dalších DC filmech.

V květnu bylo oznámeno, že chystanou Batgirl zrežírují Adil El Arbi a Bilall Fallah, kteří předtím natočili Mizery navždy a epizody chystané komiksové série Ms. Marvel. Přípravy snímku se tedy blíží a je načase poohlédnout se po obsazení. Jak bývá zvykem, castingové informace má k dispozici server The Illuminerdi. V tomhle směru je trochu zrádné, že dopředu nikdy není tak docela jasné, jak staré informace se k serveru dostanou – v době natáčení tedy může být spousta věcí jinak. Zároveň ale platí, že pokud změny nepřijdou, tak se tímhle způsobem můžeme dozvědět řadu věcí se značným předstihem.

Zatím má server informace o castingu tří postav. Hlavní roli Barbary Gordon (Batgirl) má získat herečka, které je lehce přes dvacet. Druhou výraznou postavou seriálu má být Barbařin otec komisař Gordon. Do téhle role filmaři hledají padesátníka. To mimochodem naznačuje, že snímek nebude navázaný ani na filmy Zacka Snydera, ani na chystanou novinku The Batman, protože v obou variantách města Gotham už postava komisaře Gordona obsazená je.

Hledá se také záporák filmu. Do role se hledá muž ve věku 50-60 let, který je popisovaný jako nespokojený bývalý hasič. A server The Illuminerdi spekuluje, že by záporákem mohl být Firefly. Ten je v komiksech sice původem pyrotechnik, avšak třeba v seriálu The Arrow to původně byl právě hasič. Během jednoho zásahu byl uvězněný v hořícím domě, a i když přežil, měl vážné popáleniny a za své neštěstí vinil svoje kolegy, kterým se chtěl mstít. V chystaném filmu by teoreticky šlo hasiče nějak provázat s policejním sborem, ke kterému patří komisař Gordon. V komiksech byl zároveň Firefly jedním z prvních záporáků, se kterými se Batgirl střetla.

Fireflyovou vášní je v komiksech oheň a touha podpalovat. Oheň je vizuálně zajímavý vypravěčský prostředek, zároveň se ale nebavíme o nějakém vyloženě nadpřirozeném (trikově náročném) soupeři, což by sedělo s faktem, že snímek má patřit spíše k těm levnějším a zřejmě bude uvedený rovnou na stream.

Batgirl je jednou z nejpopulárnějších ženských hrdinek ze světa DC komiksu. Identitu užívala řada žen, nejčastěji Barbara Gordon. Nejdříve se Barbara objevovala čistě jako dcera komisaře Gordona, později se z ní stala maskovaná bojovnice se zločinem. V klíčovém příběhu se zotavila z vážného zranění páteře, které jí způsobil Joker, a kvůli kterému byla dlouhé roky upoutána na invalidní vozík. Znovu pak začala chodit a znovu oblékla kostým Batgirl, avšak trauma z paralyzujícího zranění ji stále budí ze sna.

Foto je ilustrační

Zdroje: The Illuminerdi

Galerie: 2

Batgirl: Kdo má být záporákem filmu | Fandíme filmu Batgirl: Kdo má být záporákem filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu