Řbitov zviřátek: V pokračování může strašit zmrtvýchvstalý voják

Řbitov zviřátek: V pokračování může strašit zmrtvýchvstalý voják | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Nový Řbitov zviřátek obsadil představitele hlavní role.

Před dvěma lety jsme viděli nové zpracování Řbitova zviřátek, klasiky Stephena Kinga, jež se prvního zfilmování dočkala už v roce 1989. Letos na jaře bylo oznámeno, že látka dostane další šanci. Dlouho se mlžilo kolem toho, co přesně se vlastně chystá. Jestli půjde prostě o další remake, o pokračování nebo prequel. Nakonec zřejmě vznikne právě snímek z minulosti nebo přinejmenším film, kde budou hrát důležitou roli flashbacky.

Jackson White (Paní Fletcherová, Ambulance) byl totiž obsazený do role Juda Crandalla. Jud je v původním příběhu postarší pán a umírá v něm. Whiteovi je 25 let, zcela zjevně tedy ztvární mladší verzi Juda. Jud má ve Řbitovu zcela klíčovou roli, když je to právě on, kdo ústřední rodině Creedových představí staré indiánské pohřebiště, které má moc oživovat mrtvé.

Obsazení takhle mladého Juda zároveň potenciálně naznačuje, o čem by mohl snímek pojednávat. V původním Kingově románu Jud vypráví příběh o tom, co se stalo naposledy, když byl někdo na magickém pohřebišti zakopaný. Bylo to v době Judova mládí, když je domů navráceno tělo Timmyho Batermana, jenž padl ve druhé světové válce. Jeho otec jej pohřbil na „řbitově“. Timmy sice obživl ale vrátil se jako zlověstná bytost, která terorizovala obyvatele malého městečka, po němž rozšiřoval nepříjemná tajemství jednotlivých obyvatel, která se neměl jak dozvědět. Na Zemi se zjevně nevrátil Timmy, ale cosi démonického v jeho těle. Timmyho zastavil sám jeho otec Bill, který následně zapálil svůj dům a zastřelil se.

Z téhle dávné historie by teoreticky nový snímek mohl vycházet, ostatně i producent Lorenzo di Bonaventura v roce 2019 v jednom rozhovoru uváděl, že by rád natočil prequel, jenž by čerpal z pasáží knihy, které v posledním celovečerním filmu nebyly rozvedeny.

Film napsala a zrežíruje Lindsey Beer, na scénáři se podílel také Jeff Buhler. Natáčení začne v srpnu a film vznikne exkluzivně pro novou streamovací platformu Paramount+.

Zdroje: Deadline, Consequence of Sound

Galerie: 2

Řbitov zviřátek: V pokračování může strašit zmrtvýchvstalý voják | Fandíme filmu Řbitov zviřátek: V pokračování může strašit zmrtvýchvstalý voják | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu