Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější

Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Zdá se, že z perverzního důchodce v podání Stephena Langa je najednou hrdina.

Před pěti lety nás příjemně potěšil thriller Smrt ve tmě. V tom se skupina zlodějů vloupala do domu slepého muže. Neměli z toho radost, ale touha po lepším životě a snadném úlovku byla silnější než morálka. Ukázalo se však, že slepý muž je nebezpečný zabiják, který navíc ve sklepě perverzně vězní ženu, kterou proti její vůli uměle inseminoval.

Pokračování se odehrává osm let poté. Slepý Norman Nordstrom (Stephen Lang) přežil a uprchl. Teď žije v ústraní v lesích a stará se o jedenáctiletou Phoenix. Ta zjevně neví, co je vlastně Norman zač. Prozradit by jí to mohla až skupina útočníků, která si vybírá Normana jako svůj terč... Už základní premisa je tak dost zvláštní. Zatím všechno nasvědčuje tomu, že perverzní slepec bude protagonistou nového snímku. Což prostě vzhledem k událostem z minula není zrovna hezké pomyšlení.

Producent a spoluscenárista Fede Alvarez (režisér jedničky) říká, že to je záměr. Že tvůrci chtěli diváky překvapit. Nechtěli jen zopakovat první film ve větším měřítku, ale chtěli nabídnout něco skutečně nového. Z toho vzešla myšlenka, že se z padoucha stane protagonista. Dostaneme příležitost jej blíže poznat, zjistíme, co se s ním od prvního dílu stalo a budeme se sami sebe ptát, co si o něm vlastně myslíme. Zároveň je snímek, jakožto správný thriller, jedna velká hádanka k rozluštění.

To by mohlo naznačovat, že věci možná nejsou takové, jaké se zdají na první pohled být, tak doufejme, že ze strany tvůrců nejde pouze o snahu udělat věci za každou cenu jinak. Vedle toho je prozatím první trailer takový nemastný, neslaný. V taktice slepého muže zatím nevidíme žádné zajímavé nové manévry, upoutávka neslibuje takové napětí, jakým se mohl pochlubit první snímek. A problém je i v tom, že muži, kteří se tentokrát prot Normanovi postaví, jsou naprosto nezajímavá masa svalů a zbraní, zatímco v prvním snímku měli lupiči Jane Levy, Dylan Minnette a Daniel Zovatto alespoň nějaké charisma.

Film uvidíme 12. srpna v kinech, další známí herci kromě Langa chybí. Místo Alvareze tentokrát režíroval scenárista jedničky Rodo Sayagues jenž dosud neměl režijní zkušenost. Oficiální synopse říká:

Norman Nordstrom (Stephen Lang) byl ve snímku Smrt ve tmě všemi podceňovaný kvůli zrakovému postižení. Ukázal ale svoji neochvějnou touhu přežít a dosáhnout toho, po čem touží. Také se však vyjevila odporná, zlá stránka jeho osobnosti. O osm let později ve filmu Smrt ve tmě 2 žije Nordstrom s jedenáctiletou Phoenix. Uměle si vybudoval rodinu, o niž jej připravil opilý řidič a našel pokřivenou spravedlnost, o které si vždy myslel, že mu náleží. Když do jeho domu opět vtrhnou vetřelci a zaměří svou pozornost na Phoenix, Normal podruhé ukáže, co se v něm skrývá. A opět to bude novým, nepředvídatelným způsobem.

Podklady a foto: Sony Pictures

Smrt ve tmě

12.03.2016 | USA
Krimi, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 6

Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější | Fandíme filmu Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější | Fandíme filmu Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější | Fandíme filmu Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější | Fandíme filmu Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější | Fandíme filmu Smrt ve tmě 2: Upoutávka naznačuje, že slepý zabiják je stále nebezpečnější | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu