Riddick: Vin Diesel počítá se 4. dílem akční sci-fi série

Riddick: Vin Diesel počítá se 4. dílem akční sci-fi série | Fandíme filmu
Universal Pictures
Hvězda rychlé a zběsilé ságy prozradila, kde se má další příběh vesmírného zabijáka natáčet.

Jestli je série Rychle a zběsile pro Vina Diesela jednoznačně největším zdrojem příjmu, Riddick je pro něj srdcovou záležitostí. Vesmírný zabiják se poprvé představil v roce 2000 ve snímku Černočerná tma. Ten se záhy stal kultovní záležitostí a na základě decentního úspěchu bylo schválené velkofilmové pokračování. Riddick: Kronika temna z roku 2004 však pohořel. Tehdy se ukázalo, že látka sama o sobě netáhne a Diesel lidi zajímá v několika málo rolích. O následující díl tak Vin a režisér David Twohy bojovali dalších devět let a vznikl jen díky tomu, že studio Universal chtělo herci udělat laskavost, aby dál spokojeně točil Rychle a zběsile. I když byl rozpočet opět sražený na minimum, o žádném výrazném úspěchu se hovořit nedá, film se sotva zaplatil.

Vlastně tak nepřekvapí, že i když Diesel mnohokrát sliboval další díl (nebo i díly), tak osm let poté stále žádný nevznikl. Představitel nebezpečného Furyana však kuje železo, dokud je žhavé a ochotně o projektu rozpráví při propagaci Rychle a zběsile 9. V rozhovoru pro Games Radar o čtvrtém Riddickovi řekl, že scénář je napsaný. David Twohy prý připravil fantastický scénář a teď záleží už jen na tom, aby si všichni zúčastnění našli na natáčení čas. Podle Diesela se má točit v Austrálii a lze bezpečně předpokládat, že čtvrtá kapitola opravdu vznikne.

O tom, co by měla nabídnout, zatím víme naprosté minimum. Dříve se uvádělo, že by se film měl jmenovat Riddick 4: Furya, po vzoru zabijákovy rodné planety. Také se uvádělo, že by čtyřka pro dosavadní snímky měla fungovat jako prequel, ale kdo ví, zda se po tolika letech plány nezměnily.

Foto: Universal

Zdroj: Games Radar

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest