Aquaman 2: Natáčení začalo, voda si projde změnou

Aquaman 2: Natáčení začalo, voda si projde změnou | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
V komiksovce Aquaman and the Lost Kingdom bude zřejmě tuhnout krev v žilách – První zákulisní foto poodhaluje mnohé.

Zatrubte na lastury, posaďte chobotnici za tympány, podmořská fanfára je každopádně na místě. Natáčení druhého Aquamana s názvem Aquaman and the Lost Kingdom totiž začalo. Prozradil to sám režisér James Wan na svém Instagramu, kde sdílel první zákulisní fotku. A to hned fotku zajímavou.

Jednak klapka potvrzuje, že pracovní název snímku je Necrus. Jak jsme informovali ve starších článcích, to zřejmě úzce souvisí právě s podtitulem filmu (The Lost Kingdom – Ztracené království). V komiksech je Necrus další podmořské království podobné Atlantidě. Daleko méně stabilní, temnější, vojenské. Vládne zde tyranský král Mongo. V komiksech často vystupuje jako nepřítel Atlantidy. Monga by mohl představovat Pilou Asbæk.

Druhou zajímavostí je, že je klapka položená v jakési zamrzlé jeskyni. Že by bylo království Necrus umístěné u jednoho z pólů? Loni na akci DC FanDome Wan uvedl, že pokračování bude ještě víc relevantní ve vztahu k dnešnímu světu, než byl první filmu. Tehdy jsme spekulovali o tom, zda to neznamená větší důraz na ekologická témata. Mohlo by kupříkladu tání v Arktidě způsobit, že dosud odříznuté království Necrus bude po dlouhé době spojeno se zbytkem světa?

To je jen spekulace, každopádně je zajímavé vidět fotku ledu. Aquamanovo přirozené prostředí si tak projde výraznou změnou a určitě dává filmařům potenciál ukázat mnoho nového. Vzpomeňte si například na schopnost Mery (Amber Heard) vodou manipulovat. V prvním snímku to vyústilo například ve stylovou scénu, kde Mera odzátkuje celý sklep plný vín. Kejkle s ledem by v jejím podání mohly být ještě rozmanitější. Nebo si vzpomeňte na podmořské bojovníky, kteří v prvním snímku dokázali na souši přežít jedině ve skafandrech plných vody. Mohli bychom se u obyvatel mrazivého prostředí dočkat nějaké podobně silné vazby na led či chlad? A uvidíme chobotnici bruslit? :o

Možností je zkrátka celá řada a snad se můžeme opět těšit na to, že ať už bude Aquaman 2 jakýkoliv, James Wan udělá všechno proto, aby přetékal nejroztodivnějšími nápady.

Aquamana 2 režíruje opět James Wan. Scenáristou je David Leslie Johnson-McGoldrick. Jason Momoa se vrací jako Aquaman, Amber Heard jako Mera, Yahya Abdul-Mateen II jako Black Manta, Dolph Lundgren jako Nereus a Patrick Williams jako Orm. Nově obsazený byl do zatím blíže neurčené role Pilou Asbæk.. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 15.12. 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: James Wan

Galerie: 2

Aquaman 2: Natáčení začalo, voda si projde změnou | Fandíme filmu Aquaman 2: Natáčení začalo, voda si projde změnou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest