Fantastická zvířata 3: Mads Mikkelsen o tom, proč přijal Deppovu roli

Fantastická zvířata 3: Mads Mikkelsen o tom, proč přijal Deppovu roli | Fandíme filmu
Warner / Lellex1010
Přeobsazení čaroděje Grindelwalda vnímají různí fanoušci různě, svůj pohled nabídl i nový představitel.

Neplánovaně si ve třech dílech série Fantastická zvířata zahráli roli čaroděje Grindelwalda tři různí herci. V prvním snímku byl v přestrojení a ztvárnil jej tak Colin Farrell. V závěru byla maska sňata a pod ní se vyloupl Johnny Depp. Ten zloducha představoval v celém druhém snímku. To mělo platit i ve filmu třetím, těsně po začátku natáčení však britský soud rozhodl, že je legitimní Deppa označovat jako domácího násilníka. V tu chvíli od už tak kontroverzního herce dalo studio ruce pryč a hledalo náhradu. Spekulovalo se, zda by se nemohl vrátit Farrell, ten však nemohl, i kdyby chtěl, protože jej zaměstnávala role Penguina v novém The Batmanovi. Bylo tak rozhodnuto o úplném přeobsazení.

Role nakonec byla svěřena Madsi Mikkelsenovi, který od začátku k úkolu přistupuje plně profesionálně, když situaci nechce příliš rozmazávat a hovoří o tom, že jeho verze postavy sice musí odkazovat k dosavadnímu ztvárnění, ale zároveň ji musí pojmout po svém. Teď se pro Cinemablend vyjádřil k tomu, jak se staví k převzetí role po Deppovi:

Zavolali mi a samozřejmě byli ve spěchu. Mně se líbil scénář a nabídku jsem přijal. Vím, že to pro spoustu lidí bylo kontroverzní, ale tak to zkrátka někdy je. Bylo jasné, že ten film vznikne a bylo jasné, že [Depp] v něm hrát nebude. Nepřikláněl jsem se k žádné straně. Nevím co se stalo [v Deppově osobním životě] a nevím, jestli bylo fér, aby o roli přišel, ale bylo mi jasné, že tenhle rozjetý vlak se nezastaví. Moc rád bych s ním mluvil, ale osobně ho neznám.“

Z Mikkelsenovy strany tedy čistě pragmatický přístup. Což pro nás může být jedině výhra, protože Mads je v poslední době rozjetý a podává jeden skvělý výkon za druhým.

Fantastická zvířata 3 režíruje David Yates dle scénáře, který sepsali J.K. Rowling a Steve Kloves.V hlavních rolích se představí Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Alison Sudol, Dan Fogler, Jessica Williams, Callum Turner a Claudia Kim. Datum premiéry je předběžně stanovené na 15. července 2022.

Zdroj: Cinemablend

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest