Avatar: Studio tlačilo na zkrácení jedné akční scény

Avatar: Studio tlačilo na zkrácení jedné akční scény | Fandíme filmu
20th Century Studios
James Cameron vypráví o natáčení akční scény, následování pravidel nebo o tlaku na své kolegy.

Legendární James Cameron je další režisér, který na internetu nabídl svoji MasterClass, tedy jakýsi rychlokurz toho, na co by si měli dávat začínající režiséři pozor, popřípadě určitý vhled do jeho vlastní kariéry. James hovořil o řadě zajímavých témat, v jednu chvíli dokonce připustil, že bývá při natáčení možná až příliš autoritativní, jak se o něm povídá. Prý se snaží pracovat na tom, aby dovedl být vstřícnější. Zároveň ale během své MasterClass jasně dával najevo, že svůj plac má plně pod kontrolou a to i ve vztahu k manažerům filmových studií.

Konkrétně se rozpovídal o situaci z natáčení prvního Avatara, kde po něm zástupce studia chtěl, aby zkrátil scénu, ve které si Jake Sully osedlá svého horského Bansheeho. Scéna prý snímku nic nepřidávala. Zkrácení scény režisér jednoznačně odmítl. Během MasterClass vyprávěl:

Celá řada pravidel a doporučení říká, proč něco patří do filmu, nebo že všechno musí sloužit nějakému účelu. Až na to, že nemusí. Občas prostě jako filmař něco toužíte vidět. A jediná možnost, jak to vidět, je ukázat to. Když to chcete vidět vy, tak to bude chtít vidět spousta dalších lidí. A chtějí to vidět jednoduše proto, že to chtějí vidět. Ne kvůli nějakému účelu. Účelem je pouze být tady a teď, ponořit se do filmového světa.“

Jasně. Když jste filmařský génius, tak se vám to mluví. Se studiem se vám vyjednává snáz a je slušná pravděpodobnost, že když zastáváte nějaký neortodoxní názor, ukáže se jako správný. Nicméně i sám Cameron během MasterClass zdůrazňuje, že pokud chcete porušovat pravidla, měli byste je nejprve znát. Železný Jim už má fázi následování pravidel dávno za sebou, a tak jsme si leteckou scénu mohli v Avatarovi vychutnat celou.

Zdroj: Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest