Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený

Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Snímek o jednom z nejslavnějších českých sportovců dorazí letos v létě.

Pokud vezmeme téma, tvůrčí tým, historické zasazení a velké kulisy plných stadionů, působí Zátopek na první pohled jako nejambicióznější český film letošního léta. Rozhodně to není snímek, který by se spokojil výhradně s konverzačním humorem, jak to často u místního středního proudu bývá. Bohužel, čerstvě zveřejněný trailer dvakrát zázračný dojem nedělá.

Ačkoliv jde o historický film, předkládaným záběrům chybí nostalgická patina. Sledujeme současnost navlečeno do dobových kostýmů, nedostáváme okno do minulosti. Nevím, zda jde o tvůrčí záměr, který mě osobně zkrátka nesedl, anebo se filmaři potýkali s rozpočtovými omezeními, upoutávce každopádně chybí určitá velkolepost, kterou bych od podobné látky očekával. Celkově pak v traileru postrádám moment překvapení nebo nějaký skutečný osten. Na první pohled bychom se měli připravit na klasický životopisný film, co prostě projde ústřední osobností pár let a tím to zhasne. Rád se budu mýlit, ale minimálně nový trailer přesvědčivý prostě není.

Snímek zrežíroval David Ondříček. Scénář společně s ním napsali Alice Nellis a Jan P. Muchow. V hlavních rolích Václav Neužil ml., Martha Issová, Robert Mikluš, James Frecheville, Jiří Šimek, Milan Mikulčík, Peter Nádasdi nebo Štěpán Kozub. Snímek bude uvedený do kin 26. srpna. Oficiální synopse je následující:

Australský rekordman Ron Clarke přijíždí v pohnutém roce 1968 do Prahy za legendárním běžcem Emilem Zátopkem, jehož bezmezně obdivuje. V rozhovorech Rona s Emilem se děj filmu retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života a spojuje se v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí a jenž dokáže bojovat nejen na atletickém oválu. Film vypráví o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. A také o jedinečném vztahu dvou lidí – Emila a Dany Zátopkových – kteří navzdory všem překážkám spolu strávili celý život.

Podklady a foto: Falcon

Galerie: 7

Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu Zátopek: Nejambicióznější český film léta je v ukázce poněkud škrobený | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest