Tenkrát v Hollywoodu: Knižní vydání v traileru přináší zcela nové scény

Tenkrát v Hollywoodu: Knižní vydání v traileru přináší zcela nové scény | Fandíme filmu
Sony
Quentin Tarantino vydává rozšířenou románovou verzi svého bijáku.

29. června vyjde v anglickém originálu románové zpracování filmu Tenkrát v Hollywoodu. Není nijak neobvyklé, že když má studio v rukou úspěšný, nebo přinejmenším ambiciózní biják, tak někoho najme, aby podle scénáře napsal také románovou verzi, která může díky známému jménu z knihkupectví vyždímat pár babek k dobru. Popřípadě se knižně vydávají rovnou původní scénáře od filmových autorů. Tohle bude speciální případ, kdy vyjde románová adaptace, ale sepsaná samotným Quentinem Tarantinem.

Ten se dušuje, že nejde o jednoduché přepsání filmu do knižní podoby s pár bonusovými scénami. Celý příběh prý kompletně přepracoval pro románové převyprávění. Ale nepřijdeme ani o ty bonusové scény. Především se podíváme daleko blíž na minulost Cliffa Bootha (Brad Pitt), věrného kaskadéra herecké star – Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio). Každou chvíli by se měl román odskočit ke kapitole z Cliffovy historie, kdy by každá sama o sobě měla podle Quentina působit jako miniaturní pulpový příběh.

Že knížka nabídne dosud neviděné scény naznačuje i čerstvě vydaný trailer, jenž knižní vydání doprovází. Například v něm vidíme dosud neznámou scénu, v níž si Rick telefonuje s talentovanou mladou herečkou Trudi (Julia Butters) anebo další záběry s Charlesem Mansonem (Damon Herriman).

V minulosti ve vzduchu visela myšlenka, že by snímek mohl být díky množství dalšího natočeného materiálu přepracovaný do podoby minisérie, ale zatím nemáme žádné zprávy o tom, zda se nápad nějak vyvíjí. Tarantino se souběžně rozhoduje, zda by náhodou neměl už teď ukončit svoji filmařskou kariéru. Je velký milovník filmové historie a vedle toho je dost ješitný. Rád by tedy svou kariéru ukončil na pozitivní vlně a Tenkrát v Hollywoodu bylo přijato skvěle. U spoustu režisérských velikánů přitom platí, že nevěděli kdy přestat a jejich poslední film byl zároveň jejich nejhorší. A to by byl Quentin nerad, pokud by se stalo i jemu. Zároveň to ale vypadá, že minimálně ještě jeden film by pořád natočit chtěl.

Foto: Sony

Zdroje: Pure Cinema Podcast

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest