Jurský svět: Nadvláda – První záběry z filmu jsou tady

Jurský svět: Nadvláda – První záběry z filmu jsou tady | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Jurský svět 3 už brzy pustí do kin pětiminutové preview. Zatím máme popis a krátkou ochutnávku. Čeká nás řada nových dinosaurů. I s peřím.

Společně s americkou premiérou Rychle a zběsile 9 uvede studio Universal v kinech IMAX také pětiminutové preview dalšího očekávaného velkofilmu – Jurský svět: Nadvláda. Podle magazínu Deadline se počítá s uvedením preview ve 40 zemích, tak snad si užijí i fanoušci v Česku. Co přesně preview nabízí? Američtí novináři jej viděli s předstihem, známe tedy podrobnosti.

Jde o prolog filmu, který se z části odehrává před 65 miliony let, v období, kdy dinosauři přirozeně žili na Zemi. Tahle část působí jako dokumentární film z přírody. V pasáži lze vidět ještěry, kteří se dosud v sérii neobjevili. Konkrétně to jsou Dreadnoughtus, Quetzalcoatlus, Oviraptor, Nasutoceratops, Iguanodon, Morus intrepidus a Giganotosaurus. A pozor, tentokrát dinosaury uvidíme v „opeřené“ podobě, protože tohle je jejich původí forma, nikoliv ta upravená s pomocí žabí DNA.

Výlet do minulosti končí střetem Giganotosaura s T-Rexem, při kterém Tyrannosaurus umírá. Pak vidíme, jak se z krve umírajícího tvora napije komár. Režisér Colin Trevorrow přitom v rozhovoru pro Collider potvrdil, že právě z tohoto komára vnikne T-Rex, kterého známe z filmové série Jurský park (a Jurský svět). Tohle je vlastně takový příběh zrodu hrdinného ještěra. Zároveň tento úvod podle režiséra představuje velkého záporáka Jurského světa 3, Giganotosaura, a rivalitu mezi ním a T-Rexem, který je na svého vraha i po 65 milionech let stále naštvaný.

Druhá polovina prologu se odehrává už v současnosti, po tom, co dinosauři na konci Jurského světa: Zániku říše utekli do volné přírody. V ukázce je vidět, jak se Tyrannosaurus žene lesem a pronásleduje ho helikoptéra, ze které se jej střelec snaží trefit uspávací šipkou. T-Rex se dostane až do autokina, kde vznikne chaos. Vypadá to, že tahle pasáž je provázaná s krátkým filmem Battle at Big Rock, který byl zveřejněný v roce 2019 a ukazuje setkání táborníků s dinosaury.

Na závěr si můžete pustit kratičkou upoutávku (vůbec první zveřejněné záběry z filmu), která poodhaluje historickou část prologu:

Dobrodružný snímek Jurský svět: Nadvláda režíruje Colin Trevorrow a scénář společně s ním sepsala Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrací Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Doplní je Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 9. června 2022.

Foto: Universal

Zdroje: Collider I, II, Deadline

Galerie: 3

Jurský svět: Nadvláda – První záběry z filmu jsou tady | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda – První záběry z filmu jsou tady | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda – První záběry z filmu jsou tady | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu