Titane: Syrový thriller tají úplně vše, ale z upoutávky stříká filmové nadšení

Titane: Syrový thriller tají úplně vše, ale z upoutávky stříká filmové nadšení | Fandíme filmu
Neon
Zobrazit další 2 obrázky
Už dlouho nebyl žádný snímek tak tajemný, nicméně první trailer slibuje omamný zážitek.

Režisérka a scenáristka Julia Ducournau se před čtyřmi lety skvěle uvedla thrillerem Raw. V něm mladá vegetariánka odjíždí na vysokou školu, kde je při iniciačním rituálu nucena pozřít maso. To v ní probouzí touhu po mase lidském. Snímek měl skvělou energii, vtáhl nás do prožívání dospívajícího děvčete, které se poddává svým pudům.

Mezitím Julia stihla natočit několik epizod pro seriál Servant M. Night Shyamalana, ale konečně je tu také se svým druhým celovečerním filmem, nazvaným Titane. O tom prakticky vůbec nic nevíme, což je zjevně záměr marketingového oddělení společnosti Neon, která má snímek pod palcem. Ačkoliv bude film už začátkem července uvedený na festivalu v Cannes, zatím nebyla odhalena ani žádná pořádná synopse.

Ta mezinárodní říká dokonce jen následující: Titan – kov, který je vysoce odolný vůči zahřátí a korozi, slitina s velkou tahovou pevností, jež se díky své výrazné biokompatibilitě často využívá pro lékařské protézy. A pak je tu ještě francouzské synopse. V té se říká: Po sérii nevysvětlitelných zločinů přivede celní inspektor Vincentovi zpátky jeho syna, který se deset let pohřešoval.

Jak tedy vidíte, ani z jedné synopse nejsme o mnoho moudřejší, nicméně dostatečným lákadlem je už sama skutečnost, že jde o další snímek Julie Ducournau. A kdyby to nestačilo, tak je tu ještě trailer. A ten vypadá skutečně parádně. Není z něj vůbec zřejmé, o čem vlastně film bude, ale podstatné je, že z něj vyloženě vyzařuje, jak je Julie schopná využívat sílu filmu jakožto audiovizuálního média. Z krátké upoutávky prýští emoce, život, syrová síla okamžiku. Titane prozatím připomíná Drive Nicolase Windinga Refna, Poslední noc v Soho Edgara Wrighta, Climax Gaspara Noého, či Annette Leose Caraxe.

Výsledek by mohl být skutečně zajímavý, tak si počkejme na ohlasy z Cannes a následnou další mezinárodní distribuci. V hlavních rolích vystupují Vincent Lindon, Dominique Frot, Myriem Akeddiou či Anaïs Fabre.

Podklady a foto: Neon

Galerie: 3

Titane: Syrový thriller tají úplně vše, ale z upoutávky stříká filmové nadšení | Fandíme filmu Titane: Syrový thriller tají úplně vše, ale z upoutávky stříká filmové nadšení | Fandíme filmu Titane: Syrový thriller tají úplně vše, ale z upoutávky stříká filmové nadšení | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest