Settlers: Lákavý „western“ z Marsu v první upoutávce

Settlers: Lákavý „western“ z Marsu v první upoutávce | Fandíme filmu
IFC Midnight
Zobrazit další 4 obrázky
Osidlování Marsu není žádná romantika, ale tvrdý a špinavý boj o přežití. Pusťte si trailer nové sci-fi.

Mars vždycky vypravěče příběhů lákal. Je to planeta nejbližší Zemi, která na rozdíl třeba od Venuše má takové podmínky, že si na ní lze za určitých okolností představit jistou formu osídlení. Pobyt člověka na Marsu byl také nejednou filmařsky zpracovaný, ve snímcích jako Total Recall, Mise na Mars, Rudá planeta, Duchové Marsu, Poslední dny na Marsu nebo Marťan.

Letos k rudé planetě zamíří snímek Settlers (Osadníci / Kolonisté). Ten slibuje nabídnout poměrně komorní příběh osadnické rodiny, která uprchla ze Země a snaží se vybudovat nový život na drsném povrchu cizí planety. Těžký, ale poklidný život se obrátí vzhůru nohama, když na pár a jeho dceru Remmy zaútočí cizinci z nedalekých kopců. Rodiče navíc před Remmy tají, co se ukrývá za horizontem, kde možná číhá něco ještě daleko nebezpečnějšího.

Snímek napsal a natočil Wyatt Rockefeller, pro nějž jsou Settlers celovečerním debutem. V hlavních rolích vystupují Sofia Boutella (Kingsman, Mumie), Jonny Lee Miller (Jak prosté, Trainspotting) a Brooklynn Prince (The Florida Project). Dále hrají Ismel Cruz Cordova a Nell Tiger Free. Boutella o snímku říká, že se zaobírá tématy ekologického skomírání Země a pocity imigrantů, osobně jsme z traileru cítil spíš silný westernový nádech, kdy sledujeme kolonisty, kteří se snaží vybudovat nový život v drsném, necivilizovaném světě, kde bojuje každý sám za sebe a nebezpečí se ukrývá za každým rohem.

Natáčelo se v odlehlé pouštní oblasti Vioolsdift v Jihoafrické republice. Snímek bude uvedený na VOD 23. července.

 

Zdroje: IFC Films, EW

Galerie: 5

Settlers: Lákavý „western“ z Marsu v první upoutávce | Fandíme filmu Settlers: Lákavý „western“ z Marsu v první upoutávce | Fandíme filmu Settlers: Lákavý „western“ z Marsu v první upoutávce | Fandíme filmu Settlers: Lákavý „western“ z Marsu v první upoutávce | Fandíme filmu Settlers: Lákavý „western“ z Marsu v první upoutávce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu