Matrix 4: Název odhalen, známe podrobnosti

Matrix 4: Název odhalen, známe podrobnosti | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Vypadá to, že čtvrtý Matrix má velké ambice a nebojí se toho, pokud kvůli nim část diváků odradí.

Studio Warner Bros. uspořádalo testovací projekce čtvrtého Matrixu. Podobné projekce se dělají prakticky pro všechny větší hollywoodské bijáky a slouží k tomu, aby filmaři rozpoznali například to jestli je pro publikum nějaká pasáž špatně pochopitelná apod. Následně lze udělat před premiérou ve střižně nějaké úpravy. Diváci testovacích projekcí jsou vázaní přísnou mlčenlivostí, přesto se tentokrát dostalo pár detailů ven. Něco málo fanouškům odhalili insider ViewerAnnon (svoji kredibilitu prokázal, když vynesl ven podrobnosti o Avengers: Infinity War několik měsíců před premiérou) a reportér Collideru Jeff Sneider.

Co se k nám tedy z projekcí dostalo? Snímek se podle všeho bude jmenovat Matrix: Resurections (Matrix: Vzkříšení – v množném čísle). Vypadá to, že film bude hodně meta. V jednu chvíli údajně zazní věta „Warneři to stejně natočí, s tebou nebo bez tebe, tak bude lepší, když se přidáš.“ Což klidně od režisérky Lany Wachowski může být odkaz na to, jak se reálně před natáčením filmu cítila. V jednu chvíli jde prý Neo dokonce do kina a vidí tam Matrix!

O tom, že by snímek měl být poměrně dost meta, jsme vás poprvé informovali už v prosince 2019, kdy na internet unikla castingová videa, v nichž herci v replikách mluví o tom, že trilogii Matrixu hráli ve formě videohry. (Podrobnosti ve starším článku).

Krom toho, že je snímek meta, má být také hodně zvláštní, poutavý, hodně ambiciózní a překvapivě vtipný. Pokud by se mělo přirovnávat k předchozím filmům, tak snímek údajně má strukturu spíš jako Matrix, ale tón spíš jako Matrix: Reloaded. Z pozdějších filmů Wachowských prý daleko víc novinka připomíná Atlas mraků než Jupiter vychází. Snímek je zřejmě tak svérázný, že máme očekávat, že publikum bude v názorech na film rozdělené.

Nějaké zásadní podrobnosti o ději nikdo prozrazovat nechtěl, nicméně něco málo jsme se přeci jen dozvěděli: Konec Matrixu: Revolutions věci změnil. Věci se nevrátily ke statusu quo. Události se zřejmě odehrávají 50 let po původní trilogii. Celý příběh je jedna velká hádanka. Daniel Bernhardt hraje stejného agenta Johnsona jako dříve, ne nějakou novou postavu. V blíže neurčité roli ve filmu vystoupí Telma Hopkins (Smrt nás spojí). Jessica Henwick hraje ve filmu kapitánku lodi Mnemosyne. A někdy ve filmu padne hláška: „Pořád umím kung-fu“.

Od premiéry jsme stále daleko, takže se řada věcí pořád může změnit, ale snad se nám postupně snímek začíná v hrubých obrysech rýsovat.

Matrix 4 režíruje Lana Wachowski. V hlavních rolích Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas, Daniel Bernhardt, Christina Ricci nebo Telma Hopkins. Datum české premiéry je stanovené na 23.12. 2021.

Foto je ilustrační (Matrix - 1999)

Zdroje: ViewerAnnon I, II, III, IV, Jeff Sneider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest