Box Office: Po tučných týdnech v kinech opět lehčí nezájem - chybí hity

Box Office: Po tučných týdnech v kinech opět lehčí nezájem - chybí hity | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Znovu se potvrzuje, že po pandemii se Hollywood bude muset daleko víc snažit. Diváci do kina rádi přijdou, ale jsou vybíravější.

Podle nedávného průzkumu společnosti Fandango měl být chválený muzikál In the Heights hned pro 96 % diváků prvním filmem, na který si po mnohaměsíční pandemické přestávce zajdou. Warneři se snažili hype krotit. Distributor věděl, že na film se třese hodně specifická skupina diváků, ale trochu se doufalo, že film nečekaně prorazí a bude malou událostí, jako třeba býval Magic Mike, A Star Is Born nebo Crazy Rich Asians. Nestalo se... Film odstartoval na druhé příčce víkendového žebříčku s 11,4 milionu dolarů.  Za tržbou menší než měl animák Tom a Jerry pár měsíců nazpátek stojí především několik faktorů: Film nemá žádné velké herecké jméno ani známou píseň. Jde "jen" o filmovou verzi prvního muzikálu Lina Manuela Mirandy, tvůrce obřího hitu HamiltonIn the Heights dále nemohlo během marketingu operovat s nějakou přímočarou zápletkou a Warneři prostě nedokázali přetavit diverzní obsazení a hypeovaný muzikál do opravdového hitu, především v době, kdy je streamování větší konkurencí než kdy předtím a pořád tu do jisté míry řádí pandemie. Film na sebe ale nakonec nejspíš vydělá. Neznáme totiž zájem na službě HBO Max a i stávající kinotržby nedělají tvůrcům úplně velký škraloup. Film je podle recenzí kvalitní a ti, kdo ho viděli, jsou nadmíru spokojení.

Jedničku tedy udrželo Tiché místo: Část II. Bylo to o pár statisíc a 11,7 milionu se nicméně připočítává k celkové tržbě, která je čerstvě nad stovkou, přesně na 109 milionech. Globálně má film už 185 mega.

Na trojce se umístil Králíček Petr bere do zaječích, kterého Sony udrželo v kinech a neprodalo jej nějaké streamovací platformě. I tenhle film utržil méně než bylo předpokládáno, jenom 10,4 milionu. První díl dodnes sedí na 351 milionech globálně, ke kterým se dostal z 25milionové premiéry. O Velikonocích minulý rok by tržby asi byly jiné, ale i tak má film globálně nějakých 68,3 milionu včetně osmi milionů z Číny.

Sony
Králíček Petr podruhé ve filmu

I na čtvrté pozici činil rozdíl oproti třetí příčce jen pár tisíc. Drží ji V zajetí démonů: Na Ďáblův příkaz s propadem 58 % a 10,2 milionu dolarů. Distributor New Line má po dvou promítacích víkendech skoro 44 milionů dolarů a 111 mega globálně. Cruella na pětce s 6,7 milionu a 56 mega po třech týdnech promítání. Film teď už je ztrácí kina a ke stovce z USA se nedostane. Nějakých 75 milionů by ale reálných mohlo padnout. Globálně je prozatím utrženo 124 milionů. Na šestce potom Spirit Untamed s 2,5 milionu a 11 mega po deseti dnech promítání. Globálně má tenhle animák 14,5 milionu a víc diváků asi najde za dva týdny na PVOD. Do TOPky se ještě vešlo pokračování trhlé komedie Meet the Blacks s názvem The House Next Door. Hrálo se jen v 420 kinech, ale přesto padl alespoň hezký 1 milion dolarů. Rychle a zběsile 9 jinak sedí na 267 milionech z těch pár prvních trhů, na kterých startovalo, a blíží se k druhé fázi nasazení, která řidiče vyšle do Austrálie nebo Brazílie a potom už konečně do Ameriky. 

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 2

Box Office: Po tučných týdnech v kinech opět lehčí nezájem - chybí hity | Fandíme filmu Box Office: Po tučných týdnech v kinech opět lehčí nezájem - chybí hity | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu