The LaLaurie Mansion: Autoři Conjuringu zpracují příběh skutečného strašidelného domu

The LaLaurie Mansion: Autoři Conjuringu zpracují příběh skutečného strašidelného domu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Honosný dům, v němž byli krutě mučeni a vražděni otroci, ale také v něm kupříkladu žil Nicolas Cage, se stane středobodem nové hororové série.

Snímek The LaLaurie Mansion našel svého režiséra. Stal se jím Darren Lynn Bousman, jenž má za sebou čerstvě snímek Spirála strachu: Saw pokračuje a v minulosti natočil například několik dalších dílů série Saw nebo Repo: Genetickou operu. Teď se brzy pustí opět do práce, protože snímek o strašidelném domě by měl jít do kin už závěrem letošního roku. Scénář připravili Chad a Carey Hayesovi, bratři, kteří mají na kontě především V zajetí démonů 1 a 2. Teď by spolu s The LaLaurie Mansion rádi rozjeli další úspěšnou strašidelnou sérii. Alespoň část filmu se má natáčet přímo ve strašidelném domě v New Orleans.

Sídlo LaLaurie je nechvalně proslulé událostmi, které se v něm odehrály v 19. století. Paní domu tehdy byla Delphine LaLaurie, která byla váženou a vysoce postavenou ženou ve společnosti. Na druhou stranu ale byla sériovou vražedkyní svých černošských otroků. Nebýt požáru, který 10. dubna roku 1834 v domě způsobila jedna z jejích otrokyň (cíleně, v pokusu o spáchání sebevraždy), zřejmě by se její děsivé tajemství nikdo nikdy nedozvěděl.

Hasičům se v domě naskytl strašlivý pohled, když v jednom z horních pokojů našli oběti, které Delphine a její manžel mučili, mrzačili a vraždili. Vražedkyni se podařilo před zlynčováním obyvateli z města prchnout do Paříže, kde v poklidu zemřela. Sídlo získalo nálepku jednoho z nejstrašidelnějších domů na světě. Stavba stále stojí na svém místě a od roku 1932 není přístupná pro veřejnost, ale přesto celá léta přitahuje pozornost turistů. Místo se po odchodu Delphine LaLaurie údajně stalo dějištěm paranormálních jevů, za které údajně mohl návrat ducha mrtvé LaLaurie. Zvláštní jevy dle lidových zkazek vyvolával také obraz Delphine, jenž se podle svědků neustále nakláněl na zdi do strany, ženská tvář na něm prý měnila výraz a řinul se z něj děsivý nářek a neidentifikovatelné výkřiky.

PS: V domě také mimochodem jeden čas žil i herec Nicolas Cage.

Titulní foto je ilustrační (V zajetí démonů)

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu