Poslední žoldák: Van Damme umí roznožku i s parukou

Poslední žoldák: Van Damme umí roznožku i s parukou | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 3 obrázky
Jean-Claude Van Damme v nové akční komedii pro Netflix znovu těží ze svojí dobře známé osobnosti. Pusťte si trailer.

Akční hvězdy 80. let se všechny do jedné setkaly s různou měrou úpadku. Steven Segal natočil za svou kariéru pouze pár nadprůměrných filmů, kde si příznivci akce cenili jeho bojové schopnosti. Jeho kariéra však upadla extrémně rychle a v současnosti už hraje jen v céčkových bulharských akčňácích, popřípadě dělá ostudu kamarádíčkováním s ruskými politiky. Sylvester Stallone se držel plus minus do konce tisíciletí a pak už to bylo vesměs slabé. Stále ale dokáže tu a tam zazářit návraty ke svým nejslavnějším rolím, popřípadě natáčením komiksovek. Arnold Schwarzenegger slavil úspěchy prakticky až do svého nástupu do politiky. Po návratu do Hollywoodu se také hodně snažil véz na nostalgii, ale ačkoliv to nikdy nebylo úplně ono, pořád je Arnold vítaným hostem nejrůznějších talk show a konstantním glosátorem veřejného dění na sociálních sítích. Bruce Willis měl zdánlivě největší předpoklady pro to, aby se mu uvadání kariéry vyhnulo. Nikdy nebyl primárně akční hvězdou – na prvním místě byl jeho komediální talent a prosadil se i v dramatických rolích. Nicméně zhruba deset let zpátky se zničehonic rozhodl, že jej herectví nebaví. Od té doby se vůbec nesnaží a točí jeden škvár za druhým.

Jean Claude Van Damme byl dlouho tak trochu mezi Segalem a Stallonem. Také jej publikum obdivovalo spíš pro jeho bojové schopnosti, než vyloženě pro jeho herectví. A také měl na počátku kariéry omezený počet dobře hodnocených filmů, ze kterých pak ještě dlouho žil, i když už o kloudnou nabídku nezavadil. Jeho dobré období nebylo také krátké jako u Segala, ale zase nebylo tak dlouhé jako u Stallona. Někdy ve druhé polovině 90. let nicméně padl do béčkových vod a vypadalo to, že už se z nich nikdy nevyhrabe. Pak ale v roce 2008 natočil introspektivní film JCVD, jakoby přijal to, jak jeho personu vnímá veřejnost a od té doby se ji naučil využívat. Jeho roznožky se začaly objevovat v reklamách, jeho akční hlas zazníval v animovaných filmech. A přibývaly další projekty, jež si dělaly legraci z toho, že je dnes už bývalou akční hvězdou. Seriál Jean-Claude Van Johnson opět pracoval vyloženě s určitou podobou jeho samého a teď je tu Poslední žoldák.

Poslední žoldák

Ve francouzské akční komedii Van Damme hraje tajuplného bývalého zvláštního agenta, který se musí urychleně vrátit zpátky do Francie, když je jeho odloučený syn obviněný vládou z pašování drog a zbraní, po tom, co jeden příliš horlivý úředník udělal kardinální chybu. Aby toho nebylo málo, do celé situace se ještě zaplete mafie.

Snímek natočil David Charhon, jenž má za sebou dvě nepříliš dobře hodnocené francouzské komedie – Švihák ajťák a Nepoužitelní. Snímek vznikl pro Netflix, který jej uvede 30. července. Ve zveřejněném traileru snímek dlouho působí jako standardní akční béčko, které od konkurence liší pouze to, že se staví na Van Dammeově akční minulosti. V závěru nicméně Jean-Claude rozjede kostýmní hrátky a začne to vypadat, že vy film přeci jen mohl mít nějakou šťávu. Jestli to tak skutečně bude, se dozvíme v polovině letních prázdnin.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 4

Poslední žoldák: Van Damme umí roznožku i s parukou | Fandíme filmu Poslední žoldák: Van Damme umí roznožku i s parukou | Fandíme filmu Poslední žoldák: Van Damme umí roznožku i s parukou | Fandíme filmu Poslední žoldák: Van Damme umí roznožku i s parukou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest