Box Office: V zajetí démonů 3 a Tiché místo 2 se utkaly o hororové diváky

Box Office: V zajetí démonů 3 a Tiché místo 2 se utkaly o hororové diváky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
V pokladnách už to strašidelně nevypadá, s rozšiřující se nabídkou diváci celosvětově chodí. Dál bodují Cruella a Rychle a zběsile 9.

Nestává se často, že by si studia chtěla navzájem kanibalizovat stejné divácké skupiny. Většinou se jedná o dost riskantní tah. Stejně se tak tomu ale tento víkend stalo, když týden po Tichém místě: Části II dorazilo V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz. A oběma filmům se tentokrát zadařilo. Ukazuje to především to, že diváci jsou hladoví po nových filmech a že stejně jako u Mortal Kombatu a Demon Slayera nemá totožná cílovka problém koupit dva lístky po sobě. V zajetí démonů 3 je tedy jedničkou víkendu s 24 miliony dolary. To je druhý nejnižší debut série včetně spinoffů. Nejméně zatím v rámci značky utržila za první víkend Annabelle 3. Únava materiálu je u třetího dílu Conjuringu patrná, ale produkce New Line držela rozpočet při zemi a s rozpočtem 40 milionů bude film naprosto v pohodě. Diváci jsou obecně spokojeni a kritici se shodnou, že dokud sérii budou držet Vera Farmiga a Patrick Wilson, další díly se můžou točit. Mezinárodně film utržil dalších 33 milionů.

Tiché místo: Část II s 19,5 milionu v druhém víkendu spadlo oproti premiéře o solidních 59 %, což je klasika na hororový žánr. Film je v Americe na 88,6 milionu po deseti dnech promítání, v tuhle dobu mimochodem jednička měla už stovku, ale tehdy samozřejmě byly úplně jiné podmínky. Celosvětově je utrženo už celkem 138 milionů. Třetí pozici udržela hraná Cruella s Emmou Stone. Disneyovka má v druhém víkendu 11,2 milionu. Dorazila ale ještě čísla za minulý víkend. Nástroj pro měření sledovanosti u chytrých televizí Samba TV totiž připravil report, ve kterém se uvádí, že 686 000 domácností sledovalo Cruellu na prémiové službě Disney+. To by znamenalo, že se ke kinařské čtyřdenní premiéře 26,5 milionu připočítává ještě 20,5 milionu z Premium VOD a film tak celkově debutoval minulý víkend s nějakými 47 mega. Na závěr se ale zaměřme ještě přeci jen výhradně na tržby v kinech. V USA je utrženo už celkem 43 milionů, celosvětově 87.

Universal
Spirit Untamed od studia DreamWorks

Na čtvrtou příčku se pak dostala druhá novinka víkendu, animák Spirit Untamed od DreamWorks. S 6,2 milionu to ale není žádná sláva, hlavně pokud to srovnáme s jinými animáky covidové éry, které ani neměly nějaké kinařské řetězce k dispozici a stejně utržily víc. Jde o sequel 19 let starého Spirita - divokého hřebce. Z původního filmu se celá série ale za ta léta proměnila v televizi, na YouTube Netflixu v robustní franšízu. Hlavním kamenem úrazu ale je zaměření převážně na dívčí publikum, které teď tvořilo téměř 70 % diváků. Jako druhá potíž se ukázaly samotné ohlasy od divaček, které zmiňují obecně frustraci s příběhem a recyklací zápletky. Pro srovnání Raya a drak má ve čtrnáctém víkendu 1,3 milionu (nárůst o 20%, i přes úbytek pětistovky projekcí), což je tržba, co můžeme Spiritovi předpovídat zhruba za 2 až 3 týdny při standardním úbytku diváků. Mimochodem do TOP 10 se dostal ještě jeden koňařský film, Dream Horse. Sportovní komediální drama o skutečném příběhu dostihového koně Dream Alliance, který to z nuzných počátku dotáhl až na "Velšskou Velkou Pardubickou". Film je v kinech už třetí víkend a doposud nastřádal 2,3 milionu dolarů.

Mezinárodně se dále promítá Rychle a zběsile 9. Na osmi trzích, kde byl snímek dosud nasazený, se prozatím podařilo utržit celkem 256 milionů dolarů. Tento víkend byly celkové tržby 13,4 milionu dolarů. V Číně snímek utržil celkem už 203,8 milionu dolarů, překonal Godzillu a Konga a stal se letošním nejúspěšnějších hollywoodskem filmem v Číně. Studio Universal také nově drží rekord v počtu snímků, které v Číně utržily přes 200 milionů dolarů. Může se pyšnit šesti. Na druhém místě je z hollywoodských studií Disney, z jeho nabídky překročilo v Číně dvousetmilionové tržby pět snímků.

Na severoamerickou premiéru stále teprve čeká také rodinný snímek Králíček Petr bere do zaječích. Ten v tomto víkendu utržil 4 miliony a celkově utržil už téměř 46 milionů. A ačkoliv zatím nejsou k dispozici tvrdá data, vypadá to, že Demon Slayer: Mugen Train překročil kulatou hranici 500 milionů dolarů, což je na japonské animé naprosto luxusní výsledek.

Zdroje: Deadline, Deadline

Galerie: 2

Box Office: V zajetí démonů 3 a Tiché místo 2 se utkaly o hororové diváky | Fandíme filmu Box Office: V zajetí démonů 3 a Tiché místo 2 se utkaly o hororové diváky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest