Tiché místo: Další snímek už má datum premiéry

Tiché místo: Další snímek už má datum premiéry | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Ještě než do českých kin dorazí Tiché místo II, už se na nás řítí další film ze světa, kde každý zvuk může být ten poslední.

Když před třemi lety uspělo v kinech Tiché místo, novináři se okamžitě začali vyptávat, kdy vznikne pokračování. Režisér a spoluscenárista John Krasinski zprvu k myšlence na pokračování se stejnými hrdiny přistupoval váhavě, avšak od počátku si byl jistý, že nějaké další příběhy by do vymyšleného fikčního světa zasadit jednoznačně šlo. Jen pro připomenutí, děj je zasazený do situace, kdy na Zemi vyhladili mimozemšťané a vyhladili většinu populace. Vesmírná monstra jsou extrémně citlivá na zvuk, a tak poslední přeživší musejí žít v naprosté tichosti, aby se vyhnuli černému osudu.

Regulérní pokračování se stejnými herci a stejným tvůrčím týmem nakonec skutečně vzniklo a po covidovém odkladu teď čerstvě dorazilo do kin. Na českou premiéru ještě čekáme, avšak ve světě už uvedené bylo a za pár dní stihlo utržit 93 milionů dolarů. To by byly slušné výsledky kdykoliv, teď v časech doznívající pandemie je to přímo fenomenální suma. Možná právě proto se teď objevila zpráva o tom že další snímek ze světa Tichého místa dostal datum premiéry.

Nejedná se však o regulérní trojku. Na tu možná také někdy dojde, ale prozatím se fanoušci světa ticha mohou těšit alespoň na další film, jenž bude uvedený 31. března 2023 (u nás pravděpodobně tedy o den dříve). O snímku jsme se dozvěděli poprvé loni na podzim, od té doby jsme se však žádných bližších podrobností nedočkali. Víme jen, že nejde o pokračování, ale o spin-off ze stejného světa. Námět vymyslel John Krasinski, scénář napsal Jeff Nichols, jenž také snímek zrežíruje. Nichols v minulosti natočil filmy jako Úkryt nebo Bahno Mississippi.

Foto je ilustrační, ze snímku Tiché místo (Paramount - 2018)

Zdroje: Deadline, Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest