Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa

Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Hugh Jackman se v nové sci-fi noří do lidských vzpomínek a hledá svou ztracenou lásku.

Chystaná sci-fi Reminiscence prozatím působila tak trochu abstraktním dojmem. Věděli jsme o ní, že ve světě budoucnosti hlavní hrdina pomáhá klientům získat přístup ke ztraceným vzpomínkám. Nejnovější klientka Mae záhadně zmizí a hrdina Nick začne být posedlý jejím nalezením.

První zveřejněný trailer ukazuje, že tak trochu abstraktní bude nakonec i samotný snímek, který při vykreslování vzpomínek kombinuje hologramy a poetické výjevy, jež esteticky mísí realitu a snění. Ukázka předvádí, že snímek bude hodně dbát na svoji romantickou stránku, kdy je hlavní hrdina skutečně posedlý nalezením ženy, která mu tak učarovala. Zároveň je to pochopitelné, vzhledem k tomu, co se dozvídáme o světě budoucnosti. Tající ledovce výrazně zvedly hladiny oceánů, zmenšující se pevnina rozpoutala nové válečné konflikty. Je těžké se z čehokoliv radovat, nalézt jakoukoliv konstantu. Hrdinova posedlost tedy dává smysl. Jeho profese (a potažmo tedy jeho příběh) je taktéž úzce propojená se zničeným světem, v němž spoustu lidí utíká ke vzpomínkám na minulost.

Trailer s postupující stopáží přidává na střihovém rytmu a doplňuje pochmurnou poetiku dramatem a akcí. Kombinace science fiction, emocí a krásných výjevů v sobě jednoznačně nese leccos z Westworldu, seriálu, jímž se proslavila scenáristka a režisérka snímku Lisa Joy. Hlavní role si rozdělili Hugh Jackman (Wolverine), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible), Thandie Newton (Westworld), dále Natalie Martinez, Cliff Curtis nebo Daniel Wu. Datum české premiéry je stanovené na 18. srpna, ve Spojených státech bude snímek souběžně uvedený do kin a na HBO Max.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 6

Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa | Fandíme filmu Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa | Fandíme filmu Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa | Fandíme filmu Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa | Fandíme filmu Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa | Fandíme filmu Reminiscence: Upoutávka představuje dystopickou vizi zatopeného světa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest