The Toxic Avenger: Elijah Wood jako záporák chystaného bizaro filmu

The Toxic Avenger: Elijah Wood jako záporák chystaného bizaro filmu | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 2 obrázky
Ujeté béčko o hrdinném mutantovi čeká remake, kde z oblíbeného hobita má být slizký padouch.

Společnost Troma vyprodukovala desítky béčkových (nebo spíš céčkových) filmů určených pro video trh či pro různé festivaly filmových kuriozit. Během let si řada snímků získala díky svojí podivnosti, krvavosti či humoru kultovní status a v rámci studia si prořezávala zuby řada talentů, v čele s režisérem Jamesem Gunnem. Jednou z nejúspěšnějších značek Tromy je The Toxic Avenger.

Toxický mstitel je původně snímek z roku 1984. Jedná se o nízkorozpočtovou akční komedii, která paroduje a podvrací superhrdinská klišé a stojí na ekologických tématech. Hrdinou je obyčejný uklízeč, kterého všichni šikanují. Když jej jeho trýznitelé shodí do kádě s toxickým odpadem, je odporně znetvořený, ale zároveň získává nadlidské síly a začíná mstít bezpráví.

Černá komedie se díky půlnočním promítáním v klubových kinech a na festivalech stala kultem a následně vzniklo několik pokračování, animovaný seriál či komiksové zpracování. Léta se mluví o remaku, kolem kterého se jeden čas motal kupříkladu i Arnold Schwarzenegger. Teprve teď se však projekt definitivně dal do pohybu.

V prosinci byl do hlavní role obsazený Peter Dinklage, známý především jako Tyrion Lannister ze Hry o trůny. Toho postupně doplnili ve vedlejších rolích Jacob Tremblay (Good Boys, Room) a Taylour Page (Ma Rainey – matka blues, Zola). Teď server The Illuminerdi tvrdí, že obsazení rozšířil také Elijah Wood, jenž se proslavil po přelomu letopočtu jako hobit Frodo v trilogii Pán prstenů. Wood by měl ztvárnit záporáka filmu, křiváckého šéfa pofidérní odpadní společnosti. Sebestředný Bob Garbinger požívá ve městě velkého vlivu, zároveň se ale obává mafiánského gangu, u něhož se zadlužil. Proto se snaží získat stejnou moc, jakou má Toxic Avenger a rozpoutá kvůli tomu vražedné peklo. Postava se má vyznačovat bujnou hřívou a znepokojivou plastickou operací.

Natáčení snímku má začít ještě tento měsíc v Bulharsku.

Titulní foto je ilustrační - Elijah Wood v Pánovi prstenů

Zdroj: The Illuminerdi

Galerie: 3

The Toxic Avenger: Elijah Wood jako záporák chystaného bizaro filmu | Fandíme filmu The Toxic Avenger: Elijah Wood jako záporák chystaného bizaro filmu | Fandíme filmu The Toxic Avenger: Elijah Wood jako záporák chystaného bizaro filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest