Indiana Jones 5: Vůbec první fotky odhalují kulisy

Indiana Jones 5: Vůbec první fotky odhalují kulisy | Fandíme filmu
Lucasfilm
Natáčení Nejnovějšího Indyho se skutečně blíží.

Nu, byla to opravdu trnitá a spletitá cesta, než se tahle produkce dostala ke svému zdárnému začátku. Indiana Jones 4 šel do kin už v roce 2008. Už tehdy se debatovalo o tom zda už náhodou Harrison Ford není na dobrodružnou roli starý. V momentě, kdy Disney koupil za čtyři miliardy dolarů společnost Lucasfilm bylo jasné, že veškeré získané značky vyždímá na maximum. A to včetně Indyho.

Už několikrát dostal pátý snímek oblíbeného archeologa datum premiéry, už několikrát se znovu a znovu odsouvalo. Přípravy pokaždé dojely na tom, že produkce prostě nebyla spokojená se scénářem. Potom je asi dobře, že k odkladům došlo - byla by škoda, kdyby se oblíbený hrdina končil podobně mdlým filmem, jako bylo v roce 2008 Království křišťálové lebky. Nakonec Steven Spielberg zlomil nad projektem hůl a režie se vzdal. Namísto něj byl zhruba před rokem najatý James Mangold, režisér filmů jako Narušení, 3:10 Vlak do Yumy či Walk the Line, jenž byl za filmy Logan: Wolverine a Le Mans '66 nominovaný na Oscara.

Od té doby, co Mangold přišel k válu, šly najednou přípravy ráz naráz. Připravil se úplně nový scénář, ten byl schválený a co nevidět se začne točit. Že k tomu opravdu dojde teď potvrzují vůbec první fotky kulis. Štáb se pustil do výstavby na hradě Bamburgh na východním pobřeží Velké Británie, kus od Edinburghu. Už tak výstavní pevnost doplnila filmařská nástavba. Štáb se na místo vypraví už příští týden, tak snad se dočkáme i nějaký fotek herců v kostýmech.

Přiložené foto ukazuje vícero fotek i hrad jako takový.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 28. 7. 2022 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest