Box Office: Úspěch Tichého místa II hlásí návrat kin v plné síle

Box Office: Úspěch Tichého místa II hlásí návrat kin v plné síle | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit další 2 obrázky
Cruella doplácí na to, že nejmenší diváci si na očkování ještě dlouho počkají.

Jedničkou víkendu je Tiché místo: Část II, film, jenž se dostává do kin po 14 měsících od své původní plánované premiéry a který oficiálně startuje letní sezónu, protože jeho 48,3 milionu je blockbusterová suma. Mimochodem je to přesně taková částka, jakou analytici snímku předpovídali před pandemií. Návrat k normálu je tedy tady. Ano, stále nejsou otevřena všechna kina a podmínky jsou limitující a opatrné, ale po Godzille vs. Kongovi a Rozhněvanému muži tu máme třetí film, který utržil v podstatě tolik, kolik by utržil kdyby vir nikdy neexistoval.

Paramount Pictures
Emily Blunt ve filmu Tiché místo 2

Ano, možná by se tržby před pandemií vyšplhaly až na 75 milionů, ale můžeme jen spekulovat. Horor se navíc promítá už čtyři dny namísto klasického víkendu, takže stačil celkově utržit hezkých 58,5 milionu. Přitom samotný víkend stačil na téměř totožnou tržbu, jakou měla jednička během svého debutu před třemi lety. Tiché místo nepochybně popoháněly pozitivní recenze a velká touha diváků vidět zase nějaký velký film, ale každý blockbuster určitě není automaticky v suchu. Diváci jsou nepochybně stále vybíraví, hlavně pokud je spousta filmů také na Premium VOD. Však se můžeme přesvědčit hned u...

...Cruelly, která také odstartovala tento víkend a utržila průměrných 21 milionů dolarů, dohromady s celým svátečním víkendem 26,5 milionu. Ano, film je souběžně na uváděný na internetové platformě Disney+ (za 30 babek) a ano, Disney plánuje dlouhodobější nasazení ve stylu Rayy a draka, což by ve výsledku mohlo znamenat tržby ve výši až čtyřnásobku premiéry (Raya startovala s 9 miliony a teď je dokonce u 51 milionů). Jinak je ale film trochu prokletý faktem, že většina aktuálně očkovaných diváků jsou dospělí a tím pádem jsou filmy pro děti v nevýhodě. Disney bude tohle léto trošku trpět. Black Widow určitě bude největším filmem léta, ale jinak existují pádné důvody, proč Universal pozdržuje nasazení Mimi šéfa 2. Cruella naštěstí nestála obří peníze jako větší propadáky typu Dumbo a recenzenti spíše dávají palec nahoru. Film podle nich není vysloveně trapný a věnuje se spíše hudbě a módě než vyprázdněné romanci a povinné akci. Nečekejme tedy výsledky Aladdina nebo Zloby, ale i něco mezi 60 a 80 milionů z USA budě hezkých. 

Disney
Emma Stone jako Cruella

Na třetím místě máme Spirálu strachu s polovičním úbytkem diváku ve třetím víkendu a 2,9 milionu dolarů za prodloužený víkend. Film od začátku nasazení nasbíral 20 milionů a jak jsme psali minule, na zmrtvýchvstání série Saw to nevypadá. Nějakých 2,7 milionu za čtyři dny má Rozhněvaný muž s Jasonem Stathamem, který je po čtyřech víkendech na téměř 23 milionech. I s úbytkem projekcí Raya a drak stále zvládá udržet diváky a tento prodloužený víkend má nárůst o nějaká dvě procenta a dohromady 2,2 milionu a celkově již zmíněných 51 mega z USA.

Špatné zprávy přichází z Číny, kde brutálně spadlo Rychle a zběsile 9. Film tam sice minulý víkend utržil 136 milionů a za celý týden dal 163 mega, ale už během pracovních dnů analytici sledovali pokles tržeb výrazně vyšší, než byly původní předpoklady. Viní se z toho především divácké ohlasy. Film totiž trpí stejně jako Detective Chinatown 3, který se podobně jako F9 zřítil v druhém víkendu po letošním Čínském Novém roce. Na vině byl stejný problém jaký teď vykazuje F9: příběhový balast, který se zaobírá minulostí série a ztracenými postavami, místo toho, aby ji posouval do budoucnosti. Čínské diváky tohle očividně moc nezajímá, takže úpadek návštěvnosti je asi na místě. Za normálních okolností bychom totiž viděli propady okolo 70 % , které potkaly osmičku a Hobbse se Shawem. Tento víkend ale sešup rovnou o 85 % a tržby okolo 21 milionů dolarů. Pořád jsme tedy na 185 milionech a Godzilla a Kong s jejich "nuznými" 188 miliony půjdou brzo stranou. Což je po pandemické nouzi pro Hollywoodu skvělý výsledek, ale zároveň trochu škoda, protože tlak teď padá na další mezinárodní teritoria, kde se naštěstí propady pohybovaly okolo 50 % a film tak za víkend nastřádal dodatečných 13 milionů dolarů. (Celkově zatím snímek utržil 229 milionů po celém světě).

Zdroj: Forbes

Galerie: 3

Box Office: Úspěch Tichého místa II hlásí návrat kin v plné síle | Fandíme filmu Box Office: Úspěch Tichého místa II hlásí návrat kin v plné síle | Fandíme filmu Box Office: Úspěch Tichého místa II hlásí návrat kin v plné síle | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu