Bitter Root: Retroverze Mužů v černém míří před kamery

Bitter Root: Retroverze Mužů v černém míří před kamery | Fandíme filmu
Image Comics
Zobrazit další 3 obrázky
Souboj s monstry v New Yorku 20. let našel svoji režisérku.

Zajímavý a oceňovaný komiks Bitter Rott se chystá před kamery už zhruba dva roky, teď to vypadá, že se projekt definitivně hýbe kupředu. Námět je někdy popisovaný jako retro verze Mužů v černém (či snad Krotitelů duchů), popřípadě jako mix Uteč a Bladea. Komiksové akce se sociálním přesahem se teď jako režisérka ujala Regina King. Ta má za sebou několik skvělých let, když jako herečka byla chválená za výkon ve Watchmenech, dostala Oscara za snímek Kdyby ulice Beale mohla mluvit a nakonec jako režisérka natočila loni One Night in Miami, film jenž byl nominovaný na tři Oscary.

Děj se odehrává roku 1924 v New Yorku, za časů tzv. harlemské renesance, kdy do města proudilo velké množství černošského obyvatelstva. Hlavními hrdiny příběhu jsou rodina Sangeryeových, kteří budou muset ochránit město před nevídaným zlem. Sangeryeovi po generace lovili a léčili jedince infikované nadpřirozenou silou, která se živí předsudky doby a mění lidi v obludná monstra. Zlaté časy lovců monster jsou ale dávno pryč. Teď je rodina roztříštěná a někteří její členové nakažené lidi raději zabíjejí, než aby se jim snažili pomoci. Na město se ale řítí velká invaze a pokud má být šance jí odolat, musejí zbývající Sangeryové zalátat staré rány a znovu táhnout za jeden provaz.

Producentem snímku je Ryan Coogler, režisér Black Panthera. Jako výkonní producenti se podílejí na adaptaci také autoři komiksu David Walker a Chuck Brown. Scénář aktuálně přepisuje Bryan Edward Hill, jenž má v resumé hlavně epizody seriálů Ash vs Evil Dead nebo Titans.

Foto: Image Comics

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 4

Bitter Root: Retroverze Mužů v černém míří před kamery | Fandíme filmu Bitter Root: Retroverze Mužů v černém míří před kamery | Fandíme filmu Bitter Root: Retroverze Mužů v černém míří před kamery | Fandíme filmu Bitter Root: Retroverze Mužů v černém míří před kamery | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest