Nekonečný: Mark Wahlberg se reinkarnuje, je tu trailer

Nekonečný: Mark Wahlberg se reinkarnuje, je tu trailer | Fandíme filmu
Paramount
Zobrazit další 3 obrázky
Nový akční film pojednává o tajném společenství jedinců, kteří se reinkarnují napříč historií.

Nekonečný (Infinite) je nový akční film Antoina Fuquy s Markem Wahlbergem v hlavní roli. Ten hraje Evana McCauleyho, muže s diagnostikovanou schizofrenií, který se dopuje léky a je pronásledovaný vzpomínkami na místa, na nichž nikdy nebyl. Na pokraji duševního zhroucení jej kontaktují Nekoneční, tajné společenství, které mu prozradí, že jeho vzpomínky jsou skutečné a pocházejí z mnoha předchozích životů, které již prožil. Nekoneční Evana zadrží a hledají v jeho vzpomínkách důležité odpovědi. Společně se snaží zastavit jednoho ze svých členů, jenž touží po vyhlazení lidstva.

Snímek vychází z románu The Reincarnationist Papers od D. Erica Maikranze, natočil jej zkušený Fuqua a obsazení na papíře není vůbec špatné. Krom Wahlberga zde vystupují Jason Mantzoukas, Dylan O'Brien, Rupert Friend, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson, Wallis Day, Kae Alexander, Jóhannes Haukur Jóhannesson nebo Toby Jones. Přesto zatím Nekonečný nepůsobí příliš přesvědčivě.

Studio Paramount se rozhodlo film neuvést do kin a raději jej (alespoň ve Spojených státech) poslat na službu Paramount+, což nepůsobí úplně jako známka důvěry. Film má navíc světovou premiéru už za dva týdny a první trailer byl zveřejněný teprve teď a dosud jsme viděli jednu zákulisní fotku a abstraktní plakát. Samotný trailer také zcela nepřesvědčí.

Postupné gradování scény až k průniku auta stěnou není špatné a film by teoreticky mohl být slušně zpracovaný, jinak ale zatím nemá příliš čím zaujmout. Triky jsou na první pohled slabé (přeskok auta vypadá jak z docela starého filmu) a skoro všechno působí recyklovaně. Základní koncept dává vzpomenout na filmy Old Guard nebo Highlander. Je tu i Chiwetel Ejiofor v podobné roli jako v Old Guard, kdy znovu hraje „zařizoače“, který toho hodně ví o minulosti. Motiv ostré ženy, která se vřítí na scénu, aby zachránila nic netušícího mužského hrdinu známe z Matrixu, Wanted či Terminátora: Genisys. Proražení zdi věznice jsme před časem viděli v Black Pantherovi, test s vlastnictvím předmětů zase v seriálu Ztraceni. Zkrátka koukáme na takový slepenec již viděného, v kombinaci s nezúčastněným Wahlbergem v hlavní roli.

Tohle prostě zatím vypadá přinejlepším průměrně, navíc v Česku bude film uvedený v kinech až v září, když bude dávno jasno, zda má nebo nemá smysl se snímkem zabývat a piráti jej rozšíří po celém internetu… Datum světové premiéry je stanovené na službě Paramount+ na 10. června, česká kino premiéra je stanovena na 9. září.

Podklady a foto: Paramount

Galerie: 4

Nekonečný: Mark Wahlberg se reinkarnuje, je tu trailer | Fandíme filmu Nekonečný: Mark Wahlberg se reinkarnuje, je tu trailer | Fandíme filmu Nekonečný: Mark Wahlberg se reinkarnuje, je tu trailer | Fandíme filmu Nekonečný: Mark Wahlberg se reinkarnuje, je tu trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest