Evil Dead se oficiálně vrací, známe podrobnosti

Evil Dead se oficiálně vrací, známe podrobnosti | Fandíme filmu
New Line Cinema
Smrtící zlo znovu povstane. Víme, kam se vydá, jak to bude s Ashem i původními tvůrci.

Už delší dobru se šušká o tom, že vznikne další snímek pod značkou Evil Dead. Ta v 80. letech nastartovala kariéru Sama Raimiho (Spider-Man, Doctor Strange 2), který s minimálním rozpočtem dokázal natočit mrazivou podívanou. První snímek v roce 1981 postavil skupinu výletníků v chatě v lesích proti silám temnot. Dvojka koncept zopakovala a přidala smysl pro humor. Trojka, s podtitulem Armáda temnot, už byla čistokrevnou komedií, kde ústřední hrdina Ash putoval s motorovou pilou namísto ruky do hlubin středověku. V roce 2013 ještě vznikl remake a v roce 2015 seriál Ash vs Evil Dead, kde se znovu vrátil původní hrdina.

Nový snímek se jmenuje Evil Dead Rise a přenese ságu z lesů do velkoměsta. Podle některých dřívějších zvěstí by se dokonce mohl příběh odehrávat v mrakodrapu, což by dávalo dvojí význam názvu filmu (Smrtící zlo povstává, popřípadě ale také „stoupá“ - směrem vzhůru). Snímek má vyprávět zamotaný příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání po letech přeruší povstání démonů, kteří dokážou ovládnout lidská těla. Sestry jsou nuceny bojovat o přežití a čelit té nejděsivější možné podobě rodiny, jakou si dovedete představit.

Režisér původního Evil Dead Sam Raimi, představitel Ashe Bruce Campbell a producent původních filmů Rob Tapert se vracejí jako producenti. Režíruje Lee Cronin (The Hole in the Ground), ústřední sestry ztvární Alyssa Sutherland (Mlha, Vikingové) a Lily Sullivan (Picnic at Hanging Rock, Jungle). Nevypadá to , že by se ve snímku měl objevit přímo Ash. Campbell dodává: „V jádru je Evil Dead o tom, jak obyčejní lidé překonávají neobyčejné, děsivé situace. Nemůžu se dočkat toho, až si Alyssa a Lily nazují krví nasáklé boty těch, kteří přišli před nimi a budou pokračovat v tradici.“

Snímek vzniká pro HBO Max, zatím nevíme, kdy jej uvidíme.

Foto: Evil Dead

Zdroj: Slashfilm

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu