Kořist: Tvůrci plánují pokračování krokodýlí žranice

Kořist: Tvůrci plánují pokračování krokodýlí žranice | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Střetne se člověk napodruhé s nějakým úplně jiným zvířecím predátorem?

Snímek Kořist před dvěma lety na první pohled nenabídl nic moc světoborného. V rámci béčkové zápletky se mladá Haley (Kaya Scodelario) navzdory všem varováním vydá do hurikánem ohrožené oblasti, protože má strach o svého stárnoucího otce. Zvýšená hladina vody vypustí do města nebezpečné aligátory, kteří otce s dcerou uvězní ve sklepě. Ten se plní vodou a začíná souboj na život a na smrt. S živly i hladovými predátory.

Jednoduchá zápletka v době uvedení divákům nicméně sedla, a tak si film vysloužil docela slušné recenze (průměrná známka na Rotten Tomatoes je 6,5 z 10) a v kinech zšestinásobil svůj nevelký rozpočet. Natočení pokračování se tudíž docela nabízí. A režisér Alexandre Aja vůbec není proti. V rozhovoru pro server Bloody Disgusting k tomu řekl následující:

O pokračování se neustále bavíme a snažíme se přijít se zábavným námětem. Příběh Haley byl podle mě opravdu silný, ale Kořist je podle mě o tom, jak si příroda bere zpátky, co jí náleží. Takže to chce… spíš další hurikán, další souboj člověka se zvířetem. Takže to možná bude příběh někoho úplně jiného. Právě teď se snažíme vymyslet dostatečně silný lidský příběh, který bude tak nosný, jako ten v prvním filmu. Aby bylo pokračování opodstatněné.“

Z Ajových slov jde tedy vyrozumět, že se nehledá další způsob, jak hodit Kayu Scodelario do nebezpečné situace, ale úplně jiný protagonista. Přiznám se, že mi první snímek v řadě momentů připadal dost přitažený za vlasy (na to, jak relativně vážně se snažil tvářit), takže jedině schvaluji, že tvůrci nebudou hledat nějaký vykonstruovaný způsob, jak stejnou hrdinku dvakrát zasadit do smrtící situace. Zároveň režisérovo vyjádření působí dojmem, že přírodní živly se nejspíš o slovo opět přihlásí, ale aligátory by potenciálně mohly nahradit jiné šelmy. Napadá vás, koho by bouře mohla za lidskou kořistí vyplavit příště? Dejte vědět v komentářích.

Zdroj: Bloody Disgusting

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu