Zpěvačka Cher dostane vlastní celovečerní film

Zpěvačka Cher dostane vlastní celovečerní film | Fandíme filmu
Screen Gems
Zpěvaččin příběh zpracují tvůrci úspěšných hitů Mamma Mia či Zrodila se hvězda.

Od úspěchu Bohemian Rhapsody se v Hollywoodu s životopisnými filmy hudebníků roztrhl pytel. Často navíc nejde o kreativní počiny scenáristů, kteří prostě toužili zpracovat příběh svého oblíbeného muzikanta. Vesměs se chystají promyšlené komerční projekty, na nichž se jednotlivé hvězdy samy podílejí, když cítí obchodní příležitost a možnost mít vliv na to, jak jejich příběh bude vyprávěný.

Přípravy životopisného filmu o Cher oznámila sama zpěvačka na Twitteru, u příležitosti svých 75. narozenin. Snímek produkují Judy Craymer a Gary Goetzman, kteří stojí muzikály Mamma Mia!. Scénář píše Eric Roth, držitel Oscara za Forresta Gumpa, jenž byl následně ještě pětkrát nominovaný, naposledy za životopisného Manka a předtím za hudební Zrodila se hvězda. Cher je také jedním z producentů, takže můžeme čekat, že bude mít nad svým vyobrazením plnou kontrolu.

Cher se nejprve proslavila v duu Sonny & Cher se svým tehdejším manželem Sonnym Bonem. Nazpívali společně obří hit I Got You Babe z roku 1965. V 70. letech rozjela Cher svůj televizní úspěch, když s manželem účinkovali v The Sonny & Cher Comedy Hour. V pořadu začala Cher nosit odvážné šaty, které z ní udělaly také módní ikonu. V roce 1975 se manželé rozvedli, ale to už měla Cher úspěšnou sólovou kariéru, s hity jako Bang Bang (My Baby Shot Me Down), Gypsys, Tramps & Thieves, Half-Breed nebo Dark Lady.

V 80. letech začala zpěvačka také hereckou kariéru. Nejprve zkusila úspěch na Broadwayi, následně přesedlala na filmy. Vidět jsme ji mohli ve filmech jako Silkwoodová, Maska, Čarodějky z Eastwicku nebo Varieté. Se snímkem Kdyby zdi mohly mluvit si vyzkoušela i režii, za film Pod vlivem úplňku dostala Oscara. Při natáčení filmu Podezřelý poznala scenáristu Erica Rotha a při natáčení Mamma Mia! Here We Go Again zase producenty svého chystaného životopisu.

Foto je ilustrační, Cher ve filmu Varieté (Screen Gems)

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest