Willy Wonka: Mladá verze čokoládníka našla svého představitele

Willy Wonka: Mladá verze čokoládníka našla svého představitele | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Nový snímek o mládí majitele kouzelné továrny obsadil hlavní roli a našel nového scenáristu.

V lednu studio Warner Bros. najalo filmaře, aby natočili film o mládí Willyho Wonky. Tehdy se proslýchalo, že by produkce ráda do hlavní role obsadila Toma Hollanda nebo Timotéeho Chalameta a nakonec to klaplo. Timothée Chalamet skutečně bude hrát mladou podobu výstředního majitele čokoládovny, jehož v minulosti ztvárnil ikonicky Gene Wilder a následně také Johnny Depp. Teď tedy dostává příležitost pětadvacetiletý rodák z New Yorku, jenž má oscarovou nominaci za snímek Dej mi své jméno a pozitivně se zapsal ve filmech Lady Bird nebo Malé ženy. Letos potáhne velkolepou sci-fi Duna.

Podle informací serveru Deadline filmaři stáli o Timothéeho celou dobu, avšak komplikace byly s časovým harmonogramem. Ve snímku totiž máme čekat množství hudebních a tanečních čísel, která musí představitel hlavní role nacvičit a to si žádá dlouhou přípravu. Nakonec se ale všechno podařilo sladit a Chalamet může zapět.

Snímek je volně inspirovaný klasickým dětským románem Roalda Dahla. Detaily neznáme, ale máme dostat příběh o Wonkových začátcích, o jeho mladických dobrodružstvích před otevřením továrny.

Na mne osobně projekt působí jako zbytečné ždímání známé značky. Kouzlo Willyho Wonky spočívá v tom, že je majitelem bizarní továrny, nad kterou se může malý Karlík podivovat. Jistou naději mi dává jméno režiséra. Paul King má za sebou kultovní seriál Mighty Boosh a skvěle hodnocené rodinné filmy Paddington a Paddington 2. Pokud by někdo mohl z nepříliš zajímavé látky vyždímat něco kloudného, pak je to on. Nejnovější verzi scénáře napsal Simon Farnaby (Paddington, Kryštůfek Robin).

Titulní foto je ilustrační - Karlík a továrna na čokoládu (Warner - 2005)

Zdroje: Deadline

Galerie: 2

Willy Wonka: Mladá verze čokoládníka našla svého představitele | Fandíme filmu Willy Wonka: Mladá verze čokoládníka našla svého představitele | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu