Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru

Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit dalších 5 obrázků
Edgar Wright si pohrává s hororovými motivy v novince s Anyou Taylor-Joy, hvězdou Dámského gambitu.

Každý film Edgara Wrighta je malý svátek. Britský talent nikdy nepronikl do velkého Hollywoodu, protože chce mít za každou cenu nad svými filmy stoprocentní kontrolu. I s menšími rozpočty nicméně dokáže točit rozmáchlé bijáky, které skládají poctu nejrůznějším filmovým žánrům. V Soumraku mrtvých přinesl originální pohled na zombíky, v Jednotce příliš rychlého nasazení se snoubily parodie i pocta akčním kriminálkám o drsných poldech. Scott Pilgrim je ikonický snímek jedné generace, kde se geniálně snoubí komiksy, muzika a videohry. U konce světa políčilo na invaze mimozemšťanů a krizi středního věku. A konečně Baby driver byl nevšední kombinací heist filmu, automobilových honiček a muzikálové energie.

Letos bychom se po pandemických odkladech konečně měli dočkat novinky Poslední noc v Soho (Last Night in Soho). Ta je popisována jako psychologický horor. Wright snímek přirovnává k psychologickým hororům 60. a 70. let minutého století, jaké už se dnes moc netočí. S pomalým budováním atmosféry a určitou dávkou velkolepé rozmáchlosti. Snímek začíná spíše psychologicky a postupně je intenzivnější a intenzivnější.

Hrdinkou snímku je mladá módní návrhářka Eloise, která se záhadně ocitá v Londýně 60. let, kde potkává svůj idol, okouzlující začínající zpěvačku Sandy. Londýn 60. let ale není tím, čím se zdá být. Vypadá to, že sám čas se začíná rozpadat, což má nemilé následky. Hlavní hrdinku ztvárnila Thomasin McKenzie (Králíček Jojo), jež má jakýsi šestý smysl, který jí dovoluje vidět věci, které jiní lidí nevidí ani necítí. Podle McKenzie je celý snímek jedinečný a máme se těšit na celou řadu zvratů. Zpěvačku Sandy hraje Anya Taylor-Joy, jež loni definitivně zpečetila svůj hvězdný status minisérií Dámský gambit.

V dalších rolích vystupují Matt Smith, Diana Rigg nebo Terence Stamp. Scénář spolu s Wrightem napsala Krysty Wilson-Cairns, autorka podepsaná pod 1917 nebo epizody seriálu Penny Dreadful. Níže si můžete přehrát vůbec první krátkou ochutnávku z filmu, která poodhaluje nádech, v jakém se snímek ponese. V úterý dorazí plnohodnotný trailer. V galerii najdete první fotografie. Snímek uvidíme v českých kinech 21.10. 2021.

Podklady a foto: Universal

Galerie: 6

Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru | Fandíme filmu Poslední noc v Soho: První ochutnávka vizuálně nabitého thrilleru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu