Box Office: Rychle a zběsile 9 začalo dobývat pokladny světových kin

Box Office: Rychle a zběsile 9 začalo dobývat pokladny světových kin | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit další 1 obrázek
Čína dál táhne kino průmysl, Spirála strachu pomohla hororové značce Saw k pokoření miliardového milníku.

Až příští týden Tiché místo: Část II a Cruella oficiálně odstartují letní sezónu, takže není divu, že tento víkend byl na tržby ve Spojených státech chudý a Spirála strachu se tak bizarně stává prvním filmem série Saw, který je jedničkou víkendu mimo jeho premiérové datum. Jsou to tedy pořád jen 4,4 milionu dolarů, což posouvá film po deseti dnech promítání k 16 mega. Mimo Saw II jde o vlastně o druhý nejmenší propad tržeb (- 49 %) a pokud ho Tiché místo příští týden úplně nepřeválcuje, film by mohl z USA dostat až 25 milionů. To je o trochu víc než Saw 3-D zvládlo za jeden debutový víkend. Studio z toho bude asi vinit Covid, ale možná tahle série prostě nebyla stavěná na nějaký velký comeback. Pokud bude nějaké příště, tak nasadit ideálně zase na Halloween... Globálně zatím Spirála strachu utržila 22,5 milionu, což celou značku posunulo ke kumulativní tržbě přes miliardu dolarů.

Hezké peníze pozvolna sbírá Rozhněvaný muž, který je ve třetím víkendu na 3 milionech a 19 mega celkově z Ameriky. Akčňák Guye Ritchieho, který ho svedl znovu dohromady s Jasonem Stathamem, ale dostal za vyučenou od Rychle a zběsile 9, které odstartovalo v Číně a film se tam tak ve druhém víkendu zmohl jenom na 575 000 dolarů. I tak je ale na mezinárodních trzích na 52 milionech a globálně na 71 milionech dolarů. Vypadá to na nějakých 85 mega celkově, což by film zařadilo mezi jedny z nejlepších Stathamových sólovek. Kdo mi jde po krku s Angelinou Jolie se v kinech upřímně dost trápí a s 1,8 milionu je stěží na celkových 6 mega z Ameriky. Asi nebude překvapením, pokud budou Warneři tyhle typy filmů nasazovat i v budoucnu simultánně na HBO Max. Diváci, co si věčně stěžují na to, že jsou v kinech jen komiksovky a remaky, prostě oldschoolová dramata stejně nepodporují.

Lionsgate
Jason Statham je Rozhněvaný muž

Raya a drak ukázala solidní výdrž, ačkoli současných 48 milionů ze Spojených států je něco, co by film před koronou zřejmě utržil jen za první víkend. Hezký 1,6 milionu ve 12. víkendu je určitě zapříčiněný tím, že některá kina se po dohodě s Disneym rozhodla po počátečním bojkotu Rayu dodatečně nasadit, což ji v závěru její cesty po kinech trochu nakoplo. Fantasy animák jinak překonal konečně tržby Toma a Jerryho (46 milionů) a Wonder Woman 2 (46,5 milionů), což ho posouvá mezi čtvrtou příčku žebříčku pandemických premiér vedle Croodsových 2, Tenetu a Godzilly vs. Konga. Demon Slayer už z USA vytřískal 45 milionů dolarů a mimo to, že je nejúspěšnějším japonským filmem všech dob se 400 miliony doma a 477 miliony globálně, v Americe je dodatečně druhým nejúspěšnějším anime po prvním Pokémon filmu z roku 1999. Ten sedí na relativně nedosažitelných 85 milionech. Mezi cizojazyčnými filmy nasazenými v USA je Demon Slayer na šesté příčce.

Hlavním tahounem tohohle víkendu ale byl mezinárodní debut Rychle a zběsile 9 na osmi mimoamerických trzích, z nichž největší peníze film vytřískal nepřekvapivě z Číny. Tam se tržba zastavila na 135,6 milionu. To znamená druhý nejlepší otvírák pro studio Universal v Číně a nejlepší premiéra amerického importu během pandemie. Z Jižní Korey přiteklo 10 milionů, rekordní premiéra se potom zadařila i v relativně novém trhu v Saudské Arábii, kde padly 2,6 milionu. A na pandemii rekordních bylo i 8,2 milionu z Ruska. Sečteno podtrženo jsme na 162 milionech za víkend ze všech mezinárodních trhů, což celou sérii jedním šmahem posouvá nad 6 miliard dolarů. 

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 2

Box Office: Rychle a zběsile 9 začalo dobývat pokladny světových kin | Fandíme filmu Box Office: Rychle a zběsile 9 začalo dobývat pokladny světových kin | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu