Doctor Strange 2: Kdo má být záporákem filmu

Doctor Strange 2: Kdo má být záporákem filmu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Jak do snímku zapadne nová superhrdinka. A šéf Marvelu o tom zda diváci musí vidět WandaVision, aby film pochopili.

Známe podstatnou část obsazení snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness a díky názvu tušíme, co ve velmi hrubých obrysech můžeme čekat. Zápletka filmu a záporák však dosud zůstávali utajeni. Teď insider Daniel R a server The Illuminerdi tvrdí, že jedním ze záporáků filmu bude Shuma-Gorath. To je v komiksech pán chaosu a vládce božstev z oblasti mimo naši dimenzi, známých jako „Prastaří“. Shuma-Gorath vládne více než stovce dimenzí. V komiksech je jedním z nejmocnějších oponentů Doctora Strange a zdá se, že není možné jej zcela zničit. V komiksech je vykreslovaný jako chapadlovité, hvězdicovité stvoření, které má nezměrnou nadpřirozenou moc.

Pokud jsou informace insiderů přesné, pak se dá říct, že podobné stvoření by do filmu o mnohovesmíru asi docela dobře zapadalo. A pokud bude i hraná podoba interdimenzionální bytosti obdobně mocná, jako je její komiksová verze, pak by se dalo pěkně navázat na prvního Doctora Strange v tom, že hrdina bude muset svého protivníka opět porazit nějakým mazaným trikem. Podle The Illuminerdi ve filmu Shauma-Gorath pronásleduje superhrdinku Ameriku Chavez, protože chce získat její schopnosti a díky nim ovládnout celý mnohovesmír. America Chavez bude nově představená mladá hrdinka, kterou hraje Xochitl Gomez. V komiksech je její schopností možnost procházení napříč realitami. Zároveň Shuma-Gorath nebude jediným záporákem filmu, ale identitu toho dalšího zatím neznáme (fanoušci spekulují, že by potíže mohly být s Wandou Maximoff, potom, co v závěru série WandaVision získala nebezpečné nové síly).

Na závěr ještě telegraficky několik drobných zajímavostí: Hudbu složí opět Danny Elfman. Bruce Campbell naznačil, že bude mít ve snímku cameo. Campbell je starým přítelem režiséra Sama Raimiho od dob prvního Evil Dead a Raimi vždycky najde příležitost, jak kamarádovi ve svých novinkách šoupnout nějakou čestnou roličku. A šéf Marvelu Kevin Feige sice v minulosti hovořil o tom, jak jsou série pro Disney+ s filmy provázané a jejich sledováním si fanoušci prohlubují zážitek, nicméně v rozhovoru pro The Companion uvedl, že diváci, kteří se vydají do kina na Doctora Strange 2 nemusí vidět WandaVision, aby si filmovou novinku plně vychutnali. Dokonce nemuseli vidět ani třeba Avengers: Endgame Doctor Strange prostě musí fungovat pro sváteční diváky také samostatně.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 24. 3. 2022.

Zdroje: The Companion, Daniel R, The Illuminerdi, Inverse, Bruce Campbell

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest