Black Widow: Potkáme kompletní ruské Avengers?

Black Widow: Potkáme kompletní ruské Avengers? | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Pusťte si nově zveřejněné video s automobilovou honičkou v ulicích Budapešti.

Premiéra Black Widow se po více než ročním odkladu konečně blíží. Od té doby, co Marvel oznámil, že snímek bude souběžně s kiny uvedený také na streamovací platformě Disney+, už je pevně dané, že film bude mít premiéru ve čtvrtek 8. 7. 2021. S tím, jak je termín blíž a blíž, zveřejňuje Marvel také nové propagační materiály. Nedávno to byla například série nových charakterních plakátů. Ten s Red Guardianem na svém Instagramu přesdílel také představitel postavy David Harbour.

Příspěvek zaujal pozornost fanoušků kvůli tomu, co k němu Harbour připsal. Konkrétně u příspěvku stojí: Ursa, Yelena, Nat, CD, Sputnik, já a zbytek Zimní stráže (The Winter Guard) se těšíme na to, až si spolu s vámi všemi dáme 9. července (v USA jsou kino premiéry uváděny v pátek – pozn. redakce) v potemnělém sále popcorn.

O kom Harbour mluví? Kromě sebe zmiňuje Nat – Natashu Romanoff (Scarlett Johansson) a Yelenu – Yelenu Belovu (Florence Pugh). To jsou oficiálně potvrzené postavy film, tudíž potud je význam Davidova postu celkem zřejmý. Ale pak jsou tu další jména. V komiksech je The Winter Guard (Zimní stráž) tým jedinců s nadlidskými silami, za kterým stojí ruská vláda. Někdy je celý tým vnímaný jako ruská odezva na Avengers. Mimo jiných jsou v komiksech členy týmu také Ursa Major (mutant, jenž se dovede transformovat do podoby humanoidního medvěda), Sputnik (někdy známý také jako Vostok – robot schopný ovládat okolní stroje), Crimson Dynamo (ruská obdoba Iron Mana) nebo Red Guardian (někdy také Vanguard – ruský supervoják).

Je samozřejmě možné, že Harbour postavy zmiňuje pouze proto, že je komiksovým fanouškem. Už dříve si ale internetoví komentátoři všimli toho, že v jednom z trailerů je vidět soška medvěda (viz galerie pod článkem). Zároveň, pokud by Marvel někdy chtěl představit ryze ruské superhrdiny, tak kdy jindy by k tomu byla příležitost, než právě v Black Widow. Nikdo z The Winter Guard se neobjevil v trailerech, takže pokud se ve snímku ukážou, určitě nepůjde o významné postavy. Ale třeba nějaké cameo ve flashbacích z doby, kdy Natasha a spol. věrně sloužili Rusku, by dostat mohli. Co myslíte? Mihnou se ve filmu „ruští Avengers“? Nebo nás Harbour jen tak škádlí? Dejte vědět v komentářích.

Dočkali jsme se také nové fotky, ke které režisérka Cate Shortland dodala, že film už je kompletně hotový od prapůvodního termínu premiéry a od té doby se na něj nesahalo. Čím to, že Black Widow nakonec bude uvedena zrovna začátkem léta a zrovna v hybridní formě souběžného uvedení filmu v kinech i online? Vysvětlení nabídl šéf Disneyho Bob Chapek na květnové tiskovce pro akcionáře.

Disney si je vědom toho, že v kině jdou vydělat velké peníze a dál chce do kin filmy nasazovat. Zároveň ale platí, že aktuální dva roky jsou specifické. I když kina začínají být otevřená, část diváků se do nich může bát přijít. Je potřeba znovu naučit lidi do kina chodit, postupně v nich vybudovat důvěru. Díky souběžnému nasazení Black Widow na Disney+ je možné film uvést jak do kin (a podpořit tak jejich obnovu), tak zároveň nabídnou novinku v bezpečí domova těm, kteří se pořád ještě nebudou chtít vypravit mezi lidi. Na The Mandalorianovi si přitom Disney ověřil, že u diváků lze budovat značku (a donutit je tak nakupovat související zboží) i bez uvedení obsahu v kinech. Také proto se teď studio nebojí nasadit Black Widow v hybridním modelu.

PS: Z toho si můžeme odvodit, že Disneymu sice vyhovuje vydělávat v kinech miliardy, ale filmy pro něj jsou hlavně reklama na jeho další zboží. Jakmile zjistí, že v online distribuci zpropaguje svoje brandy natolik účinně, že už pro něj mnohasetmilionové tržby v kinech budou vlastně jen drobné, tak v tu chvíli může starosti s kino distribucí hodit za hlavu a přestat ji upřednostňovat…

Na závěr nově zveřejněné video s automobilovou honičkou v Budapešti:

V akčním špionážním thrilleru Black Widow od Marvel Studios se musí Natasha Romanoff, alias Černá vdova, vypořádat se svou temnou minulostí a nebezpečným spiknutím, které se na její minulost váže. Je pronásledovaná silami, které se ve snaze dostihnout ji nezastaví před ničím. Přesto se musí Natasha popasovat se svojí špiónskou minulostí a vazbami, které zpřetrhala dávno před tím, než se z ní stal Avenger. Scénář filmu napsali Eric Pearson, Jac Schaeffer a Ned Benson. Režíruje Cate Shortland. V hlavní roli se vrací Scarlett Johansson. Dále hrají O-T Fagbenle, Florence Pugh, David Harbour a Rachel Weiss. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 8. 7. 2021.

Zdroje: Empire, Walt Disney, David Harbour

Galerie: 3

Black Widow: Potkáme kompletní ruské Avengers? | Fandíme filmu Black Widow: Potkáme kompletní ruské Avengers? | Fandíme filmu Black Widow: Potkáme kompletní ruské Avengers? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest