Harry Potter: Podívejte se na hodinový dokument o vzniku populárního kouzelnického světa

Harry Potter: Podívejte se na hodinový dokument o vzniku populárního kouzelnického světa | Fandíme filmu
Warner Bros.
Máte volnou hodinu času? Můžete si pustit oficiální dokument mapující přerod známé knižní série o mladém kouzelníkovi v neméně populární sérii filmových adaptací.

V roce 2001 měl světovou premiéru film Harry Potter a Kámen mudrců, který adaptoval první díl oblíbené knižní série britské spisovatelky J. K. Rowling o mladém čarodějovi s jizvou na čele. Série filmových adaptací měla nakonec celkem osm dílů, z nichž poslední, Harry Potter a Relikvie smrti - část 2, vyšel v roce 2011. Studio Warner Bros. nyní na svém YouTube kanále zveřejnilo hodinový dokument, který diváky zavádí až na počátek tvorby filmové adaptace Harryho Pottera.

Především se tak obsah dokumentu zaměřuje na první díl. Ke zmapování jeho tvorby jsou využity především dobové záznamy z natáčení a zákulisí. Nechybí ani výpovědi filmařů i ústřední dvojice – Daniela Radcliffa (Harry Potter), Emmy Watson (Hermiona Grangerer) a Ruperta Grinta (Ron Weasley). Všichni tři vystupují v dokument ve věku, ve kterém první díl natáčeli, ale také i coby starší a zkušenější herci, kteří se ohlížejí zpět na počátky své kariéry a natáčení Harryho Pottera.

Celý dokument si můžete zdarma pustit níže. Kromě hlavního hodinového videa jsou k dispozici i další kratší. Mezi nimi je například video o tvorbě ústředních postav či o vytváření speciálních magických efektů. Obě také přikládáme níže.

Podklady, foto: Warner Bros.

Harry Potter a Kámen mudrců

14.11.2001 | USA, Velká Británie
Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu