Box Office: Spirála strachu, Kdo mi jde po krku ani Armáda mrtvých moc netáhnou

Box Office: Spirála strachu, Kdo mi jde po krku ani Armáda mrtvých moc netáhnou | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 2 obrázky
Diváci v kinech nejsou příliš zvědaví na 8. pokračování Saw, na hasičku Angelinu Jolie nebo na film, co uvidí zdarma na Netflixu.

Jedničku víkendu bez problému ukořistila Spirála strachu, restart hororové série Saw s Chrisem Rockem. Premiéra se zastavila na 8,7 milionu dolarů, což je v rámci covid premiér spíše slabší. Film by za normálních okolností určitě zvládl víc. Přeci jenom je součástí populární série, která sází na staré i nové fanoušky, a marketing také nebyl úplně k zahození. Film ale trpí podobně jako Terminátor, který taky schytal dvě otřesná pokračování (Salvation, Genisys - Saw 3D, Jigsaw), aby se na něj diváci zvysoka vykašlali, když dorazilo konečně nějaké vydařené (Temný osud - Spirála strachu).  Z Ameriky čekejme pro Spirálu okolo 17 milionů. Jediné pozitivum? Globálně celá série alespoň prolomí 1 miliardu, aktuálně je totiž na 944 milionech se všemi dosavadními díly.

Nijak skvělá čísla nemá ani syrové drama Kdo mi jde po krku. Žádné sci-fi, žádný akčňák, žádné fantasy. Jen Angelina Jolie coby hasička, která se snaží během lesního požáru chránit mladého chlapce před nájemnými zabijáky. Druh filmu, po kterých diváci neustálé volají, ale nakonec na něj nechodí. O to míň během pandemie, protože padlo jen 2,8 milionu dolarů. Třeba se filmu dopřává velkého zájmu na HBO Max, kde byl zároveň s kiny uvedený, ale kdo ví, streamovací služba se o přesná čísla dělí jen velmi nerada.

Warner Bros.
Angelina Jolie v thrilleru Kdo mi kde po krku

Netflix jinak nasadil do 450 kin snyderovku Armáda mrtvých coby formu marketingu před online premiérou příští týden. Zombie heist film samozřejmě nemá žádné blockbuster tržby, ale i 780 000 dolarů je slušné číslo na to, že jde o způsob, jak Netflix říká "Tenhle film skutečně stojí za to, abyste si ho pustili doma." Do TOP 10 se ještě vtěsnalo drama pro náctileté Finding You s 954 000 dolarů a thriller Profile od Timura Bekmambetova, ve kterém se přes internet bojuje s rekrutery islámského státu. Snímek skončil přesně na desáté pozice se 670 000 dolary.

Netflix
Dave Bautista v zombie Armádě mrtvých

Statham coby Rozhněvaný muž utržil ve druhém víkendu 3,7 milionu a má z Ameriky už 14,6 mega po deseti dnech promítání. Film odstartoval i v Číně, kde většinou stathamovky dostávají status hitu. Rozhněvaný muž odsud má zatím 18,5 milionu a stejně jako Mechanik zabiják: Vzkříšení by mohl cílit na solidních 50 mega. tentokrát to ale není jen o Číně, protože i z Ruska přiteklo pěkných 11,4 milionu a globálně jsme tak už na 56 milionech. Godzilla vs. Kong jinak konečně zdolali 427 milionů, což je o půl mega víc než zvládli Mizerové navždy. Ti si dlouho drželi prvenství v žebříčku kasovně nejúspěšnějších hollywoodských filmů uvedených od začátku minulého roku, ale monstra zabrala a Willa Smithe konečně rozdupala. Moc dlouho jim to ale asi nevydrží, protože Rychle zběsilě 9 startuje v Číně už příští týden.

Zdroj: Forbes

Galerie: 3

Box Office: Spirála strachu, Kdo mi jde po krku ani Armáda mrtvých moc netáhnou | Fandíme filmu Box Office: Spirála strachu, Kdo mi jde po krku ani Armáda mrtvých moc netáhnou | Fandíme filmu Box Office: Spirála strachu, Kdo mi jde po krku ani Armáda mrtvých moc netáhnou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest