Rusové závodí s Tomem Cruisem o to, kdo první natočí film ve vesmíru

Rusové závodí s Tomem Cruisem o to, kdo první natočí film ve vesmíru | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Známe podrobnosti o tom, kdy se Rusové chystají s kamerou na ISS a koho tam pošlou.

Loni se Tom Cruise rozhodl, že přesvědčí poslední nevěřící o tom, že skutečně je megaloman. Natáčení příběhového filmu ve vesmíru dlouho působilo jako dobrý bonmot do rozhovorů, nicméně v minulém roce bylo potvrzeno, že ve spolupráci s NASA a Elonem Muskem se Tom Cruise a režisér Doug Liman skutečně chystají odletět na vesmírnou stanici ISS a točit tam hraný celovečerní film.

Krátce po oznámení Cruisova projektu jsme se dozvěděli, že se Rusové opět pokoušejí Američany v kosmickém závodu předběhnout. Jsou připravení filmaře na oběžnou dráhu poslat jako první. Snímek připravuje ruská vládní agentura pro kosmické aktivity Roskosmos. Zdá se, že snímek se bude jmenovat Výzva a mělo by jít o vesmírné drama, jehož cílem je popularizovat ruské aktivity ve vesmíru a oslavovat kosmonauty.

Snímek režíruje Klim Šipenko, jenž je podepsaný pod komedii Sedlák, thriller Text, ale především také pod historické drama Saljut-7. To pojednává o tom, jak se v roce 1985 kosmonauti snažili přistát na neovladatelné vesmírné stanici a zabránit jejímu pádu na Zemi, Šipenko tedy má s vesmírem zkušenosti. Roskosmos do hlavní role hledal herečku mezi 25 a 40 lety, s ruským občanstvím, která váží mezi 50 a 70 kilogramy a nemá obvod hrudníku větší než 112 cm. Herečka také musí být schopna uběhnout kilometr do tří a půl minut, uplavat 800 metrů volným stylem do 20 minut a s dobrou technikou seskočit do vody z třímetrové skokanské věže. Včera byla vybrána Julija Pěresild, šestatřicetiletá herečka, známá třeba z Bitvy o Sevastopol.

1. června Julii a Klimovi započne trénink, jehož součástí jsou testy na centrifuze nebo lety s nulovou gravitací. Celý výcvik ruská televize zpracuje jako dokument. Vesmírná výprava by měla odstartovat 5. října. Výprava Toma Cruise by také na ISS měla odletět v říjnu, avšak přesné datum neznáme, takže je možné, že Rusové skutečně Tomův snímek předběhnou. Tak či tak budeme oba projekty nadále sledovat, protože něco takového tu zatím v dějinách filmu skutečně nebylo.

Titulní foto je ilustrační, Tom Cruise v Mission: Impossibe - Fallout (Paramount Pictures)

Zdroj: The Guardian

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest