Zack Snyder tvrdí, že studio Warner Bros. bylo agresivně proti jeho vizi

Zack Snyder tvrdí, že studio Warner Bros. bylo agresivně proti jeho vizi | Fandíme filmu
Warner Bros.
Jakékoliv pokračování Justice League Zacka Snydera zní méně a méně pravděpodobně.

Že někdy spatří světlo světa režisérský sestřih Justice League od Zacka Snydera, bylo řadu let prakticky vyloučené. Projekt byl příliš nákladný a nezapadal do dalších plánů studia Warner Bros. Fanoušci nicméně neutuchali v kampani, která dokončení „Snydercutu“ požadovala, a když vznikla streamovací služba HBO Max, pro kterou bylo třeba během pandemie přinést nějaký nový obsah, najednou se pro alternativní sestřih filmu místečko našlo. Snyder potom svou čtyřhodinovou verzi doplnil o zcela novou závěrečnou scénu, jež naznačuje, co se podle Zackových představ mělo dít dál. Fanoušci tak dosavadní kampaň #releasethesnydercut nahradili kampaní #restorethesnyderverse.

Tentokrát se ale jakákoliv šance na její naplnění zdá být ještě menší. Už jen z praktických důvodů. Ukázalo se, že o Snydercut měli na HBO Max opravdu zájem především skalní fanoušci. A těch není dost na to, aby se vyplatilo investovat do dalšího pokračování stovky milionů dolarů. Vedle finanční reality je tu navíc ještě skutečnost, že vztahy mezi Snyderem a Warner Bros. jsou zjevně na bodu mrazu.

Režisér aktuálně propaguje zombie akci Armáda mrtvých a při té příležitosti se propírá i Justice League. V rozhovoru pro IGN si Snyder neodpustil popíchnutí: Natáčet Armádu mrtvých pro Netflix podle něj byla nesmírně uspokojivá zkušenost. Nijak se společností nemusel bojovat, ve všem mu vyšla vstříc. V tomhle případě nemáme čekat žádné alternativní sestřihy, diváci neuvidí nejdřív žádnou „zprasenou verzi“, rovnou je uvedená přesně taková podoba filmu, jakou si Snyder představoval.

Také v rozhovoru pro The Sunday Times přišla řeč na fanoušky, kteří vedou kampaň na Snyderovu podporu. Část ze Zackových podporovatelů je výrazně toxická, kdy agresivně napadají všechny, kdo by si dovolili byť jen pochybovat o Snyderově dokonalosti. Snyder se svých fanoušků zastává. Chce v nich vidět především věrné příznivce, kdy navíc část z nich na počest jeho zesnulé dcery charitativně vybírá peníze na prevenci sebevražd. Zároveň připouští, že ho vždycky bavilo fandy provokovat zveřejňováním nejrůznějších podrobností své režisérské verzi Justice League. Nevypadá to, že by Zacka nějak vyvádělo z míry, když pak povzbuzení fanoušci útočili i přímo na Warner Bros., ale přiznává, že se trochu bál toho, že by jej studio mohlo zažalovat, aby jej umlčelo.

A v rozhovoru pro Jake's Takes Snyder rovnou řekl, že studio dlouhodobě bylo proti němu (proti jeho tvůrčí vizi) agresivně v opozici. To řekl, když dostal otázku na to, zda by měli fanoušci dál doufat, že se jednou pokračování Justice League dočkají. Zack se rozpovídal o tom, že studio už dříve bylo proti jeho vizi nepřátelské, nicméně nakonec podle jeho slov dostalo rozum a dovolilo mu Snydercut dokončit. Nelze tedy asi nikdy zcela vyloučit, že se něco takového nestane znovu, nicméně z toho, jakým způsobe Snyder váhavě kroužil kolem odpovědi lze vyčíst, že spíš jen nechce zarmoutit fandy a sám nevěří tomu, že by s Warnerem ještě někdy na komiksových filmech spolupracoval.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: IGN, The Playlist, Jake's Takes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest