American Traitor: The Trial of Axis Sally – válečné drama z produkce Petra Jákla v 1. upoutávce

American Traitor: The Trial of Axis Sally – válečné drama z produkce Petra Jákla v 1. upoutávce | Fandíme filmu
Vertical Entertainment
Zobrazit další 2 obrázky
Al Pacino hájí ženu, která se během 2. světové války stala hlasem německé propagandy.

Krom toho, že Petr Jákl připravuje k uvedení do kin Jana Žižku, tak se jako producent podílí také na zahraničních filmech. Loni u nás byla k vidění Nejvyšší pocta, letos svou premiéru chystá snímek American Traitor: The Trial of Axis Sally. Sluší se podotknout, že pod snímkem je producentů podepsaná celá řada, nicméně vidět pod mezinárodním projektem česká jména, to potěší vždycky.

American Traitor: The Trial of Axis Sally (Dříve jednoduše Axis Sally) je válečné drama, které pojednává o životě Mildred Gillars. Američanka pod přezdívkou Axis Sally během druhé světové války vysílala v anglickém jazyce německou propagandu určenou americkým vojákům. Její vysílání je mělo zastrašit, přesvědčit k ústupu či kapitulaci. Vojáci vysílání brali jako dobrý vtip, popřípadě si užívali muziku mezi propagandistickými vstupy. Mildred byla po válce jako první Američanka souzena pro vlastizradu, ačkoliv po celou dobu trvala na tom, že byla k vysílání nucena pod pohrůžkou.

Režíruje Michael Polish (Big Sur), scénář vychází z knižní předlohy Williama E. Owena. Mildred hraje Meadow Williams, jejího obhájce Al Pacino, jako Joseph Goebbels vystupuje Thomas Kretschmann a jako prokurátor Mitch Pileggi. Jákl před dvěma lety pro Borovan.cz uvedl, že si spolu s Axis Sally plní další sen, protože Al Pacino patří mezi jeho nejoblíbenější herce. Doplnil, že má produkci rád, protože zabere méně času než režie a může tak připravovat větší počet filmů najednou.

Zveřejněný trailer bohužel nepůsobí úplně nejpřesvědčivějším dojmem. Na první pohled snímek vypadá docela levně, jako televizní film. Krom nevýrazného vizuálu film v upoutávce vyznívá poněkud klišovitě a naivisticky. Meadow Williams je v upoutávce celkem prkenná, nicméně se zdá, že fanoušci rozmáchlého Pacinova stylu by si měli přijít na své – před sousedem dostal možnost řádit jako na divadle. Snímek bude na VOD uvedený 28. května.

Podklady a foto: Vertical Entertainment

Galerie: 3

American Traitor: The Trial of Axis Sally – válečné drama z produkce Petra Jákla v 1. upoutávce | Fandíme filmu American Traitor: The Trial of Axis Sally – válečné drama z produkce Petra Jákla v 1. upoutávce | Fandíme filmu American Traitor: The Trial of Axis Sally – válečné drama z produkce Petra Jákla v 1. upoutávce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest