Box Office: Statham ždímá pokladny kin, jako před pandemií

Box Office: Statham ždímá pokladny kin, jako před pandemií | Fandíme filmu
Miramax
Zobrazit další 1 obrázek
Rozhněvaný muž nerozhněval diváky ani provozovatele kin. Mortal Kombat zůstává za očekáváním.

Málokdo by tušil, že s počátkem letní sezóny bude Jason Statham právě ten, kdo odstartuje návrat ke kinařskému normálu, ale je to tak. Jeho novinka Rozhněvaný muž, která je další spoluprací s režisérem Guyem Ritchiem, utržila solidních 8 milionů za premiérový víkend, což je standardní stathamovský sólo debut. Pokud tedy Jason vydělává v květnu 2021 stejné peníze jako vydělával v letech 2018 nebo 2019, tak už je v pokladnách všechno v pořádku, ne? Úplně asi ne a velká studia zřejmě stále nemůžou očekávat miliardové letní tržby jako před dvěma lety, přesto je tenhle debut hodně nadějným ukazatelem postupného návratu k normálnímu stavu. Celosvětově už snímek stačil utržit skoro 26 milionů, obzvláště dobře si vede v Rusku (10 milionů) a čeká se, že skvělé výsledky bude mít v Číně, kde naplno nastupuje v pondělí.

Na dvojku spadl japonský animák Demon Slayer s polovičním úbytkem diváků a 3 miliony dolarů. S 37 mega z Ameriky se podařilo dorovnat výsledek del Torova Faunova Labyrintu. Další metou by měla být mexická komedie Instructions Not Included se 44 mega, ale animáku budou už kina jen ubývat pod náporem dalších letních novinek, takže to nebude jednoduché. I tak je pozice šestého nejúspěšnějšího zahraničního (neanglického) filmu v USA dost slušná. Celosvětově už animák dokázal utržit skoro 433 milionů.

Mortal Kombat od Warnerů se drží pořád v těsném závěsu se 2,3 milionu a se 38 miliony z Ameriky je na 72 mega globálně. Leckdo by mohl namítat, že za to může HBO Max, ale jak to, že Tom a Jerry nebo Godzilla vs. Kong takovou výmluvu nepotřebovali, hm? Videoherní řežba je tam navíc až na 35. příčce, takže tohle bylo skutečně jenom pro fandy. 

Godzilla vs. Kong mají teď za víkend 1,9 milionu a s 93 mega z USA jsou kousíček od stovky. Jinak 93 milionů je tolik, kolik utržila Edwardsova Godzilla v roce 2014 během debutového víkendu. A tehdy nebyla žádná pandemie. Globálně jsme teď na 423 milionech a vlastně se jen čeká na start v Japonsku, kde se kina dostala do další covidové karantény a premiéry se odsouvají.

Disney přidal Rayě a drakovi 505 nových kin, hlavně díky tomu, že nabídl lepší podmínky těm řetězcům, které animák bojkotovaly. Studio si je vědomo, že se omezení rozvolňují, diváci mají v kina větší důvěru a tak je lepší připravit pro Black Widow a Cruellu ty nejlepší podmínky a smazat staré zášti. Raya tak narostla o čtvrtinu diváků oproti minulému víkendu, což jí vyneslo 1,7 milionu a celkově už má 43,6 milionu z USA a 105 milionů globálně.

Stage 6 Films
Billy Crystal a Tiffany Haddish v Here Today

Z menších novinek tu máme Here Today, další režijní počin komika Billyho Crystala, ke kterému si přizval Tiffany Haddish. Z 1200 kin padlo 900 000 dolarů. Králíček Petr bere do zaječích odstartoval na Novém Zélandu a v Austrálii se 17,9 milionu dolarů. Příští týden dorazí na další mezinárodní trhy jako jsou Mexiko nebo Rusko, aby finálně debutoval v USA 18. června.

Mimo to, že se v Číně očekávají solidní tržby pro stathamovku Rozhněvaný muž, tam aktuálně dominuje historický snímek Cliff Walkers, což je první počin legendárního režiséra Zhang Yimoua v rámci špionážního žánru. Vysoce hodnocený zasněžený thriller utržil během premiéry úctyhodných 114 milionů.

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 2

Box Office: Statham ždímá pokladny kin, jako před pandemií | Fandíme filmu Box Office: Statham ždímá pokladny kin, jako před pandemií | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest