Night Raiders: V dystopické budoucnosti stát zabavuje děti k převýchově

Night Raiders: V dystopické budoucnosti stát zabavuje děti k převýchově | Fandíme filmu
XYZ Films
Zobrazit další 4 obrázky
Režisér Thora: Ragnarok pomáhá jako producent na svět dystopické sci-fi novince. Pusťte si upoutávku.

Taika Waititi je rád vytížený. Letos pošle do kin svou fotbalovou novinku Next Goal Wins. Aktuálně dokončuje natáčení Thora: Love and Thunder. Čeká jej natáčení pirátského seriálu Our Flag Means Death nebo nového Star Wars filmu. Aby náhodou neměl pocit, že toho má málo, tak řadu projektů ještě zaštiťuje jako producent. Nejnověji pomáhá na svět snímku Night Raiders.

Celovečerní debut scenáristky a režisérky Danis Goulet je dystopickou sci-fi zasazenou do roku 2043. V Severní Americe proběhla válka a lidé přežívají v samostatných, od sebe oddělených městech, která mají pod kontrolou vojenští okupanti. Děti jsou považovány za majetek a režim je trénuje k boji. Zoufalá žena z indiánského kmene Kríů se snaží za každou cenu získat zpátky svou dceru. Proto se připojí k utajené odbojové skupině a infiltruje Státní dětskou akademii.

Snímek má být podobenstvím a životních zkušenostech domorodého obyvatelstva Severní Ameriky, ale zároveň sci-fi dramatem o silné hrdince, v němž prim budou hrát odolnost, odvaha a láska. V hlavních rolích vystupují Elle-Maija Tailfeathers (Blood Quantum), Brooklyn Letexier-Hart (Burden of Truth), Alex Tarrant (800 Words), Amanda Plummer (Pulp Fiction, Hunger Games: Catching Fire), Gail Maurice (The Twilight Zone) a Violet Nelson (The Twilight Zone).

Snímek už byl uvedený v rámci letošního festivalu v Berlíně a ohlasy se prozatím rozcházejí. Podle některých můžeme čekat silné lidské drama, podle jiných je snímek plný dystopických klišé. V galerii najdete fotky z filmu. První zveřejněná upoutávka slibuje napínavý zážitek. Ve starším článku si také můžete přehrát krátký film Wakening, jenž je zasazený do stejného sci-fi světa.

Podklady a foto: XYZ Films

Galerie: 5

Night Raiders: V dystopické budoucnosti stát zabavuje děti k převýchově | Fandíme filmu Night Raiders: V dystopické budoucnosti stát zabavuje děti k převýchově | Fandíme filmu Night Raiders: V dystopické budoucnosti stát zabavuje děti k převýchově | Fandíme filmu Night Raiders: V dystopické budoucnosti stát zabavuje děti k převýchově | Fandíme filmu Night Raiders: V dystopické budoucnosti stát zabavuje děti k převýchově | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest