Rychle a zběsile 9: Podívejte se, jak filmaři šrotovali auta napadrť

Rychle a zběsile 9: Podívejte se, jak filmaři šrotovali auta napadrť | Fandíme filmu
Universal Pictures
Nově zveřejněná upoutávka nás bere do zákulisí natáčení automobilových scén. Kaskadéři se zapotili, auta se tříštila na kusy.

Sérii Rychle a zběsile je často vyčítáno, že se v ní dějí neuvěřitelné kousky, zcela neslučitelné s fyzikálními zákony. Navzdory tomu, že oficiálně nikdo z hrdinů nemá nadlidské schopnosti a nejsme v žádném fantaskním světě, ale na Zemi. Proto fanoušky může udivit, že při natáčení akčních scén tvůrci do maximální možné míry využívají praktické efekty. Digitální triky všechno dobarví – vymažou jistící lana a nájezdové rampy, zamění herce za kaskadéry, přemístí situaci ze zajištěné dráhy doprostřed velkoměsta atp. Jakmile však filmaři mohou někam najet autem nebo něco odpálit, tak to prostě udělají. Nově zveřejněné video práci štábu detailně přibližuje. Na akci z pozice režisérů sekundárního štábu (který je za akci zodpovědný) a koordinátorů kaskadérů dohlíželi Spiro Razatos a J.J. Perry. Razatos na sérii pracuje od Rychle a zběsile 5, kdy úroveň divácké podívané výrazně zvedla. Pro Perryho je devítka druhý rychlý a zběsilý snímek, na němž se podílí.

Dom Toretto (Vin Diesel) žije s Letty (Michelle Rodriguez) a synem poklidný život v ústraní. Moc dobře ale vědí, že za horizontem číhá hrozba. Pokud bude chtít opět ochránit ty, které nejvíc miluje, bude se muset Dom vyrovnat s hříchy vlastní minulosti. Jeho parta se opět dá dohromady, aby zastavila svět ohrožující plán toho nejnebezpečnějšího zabijáka a nejschopnějšího řidiče, jakému se kdy postavila – Dominicova zapomenutého bratra, Jakoba (John Cena). Jako režisér se vrací Justin Lin, jenž natočil třetí až šestou část série a udělal ze značky globální hit. Akční dobrodružství se podívá kolem světa, od Londýna, přes Tokio, střední Ameriku, Edinburgh, tajný bunkr v Ázerbájdžánu, až po hemžící se ulice Tbilisi. Staří přátelé budou vzkříšeni, staří nepřátelé se vrátí, historie se přepíše a pravá podstata rodiny projde zkouškou, jako nikdy předtím. Dále hrají Lucas Black, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Ludacris, Charlize Theron, Helen Mirren, Nathalie Emmanuel, Michael Rooker a Sung Kang. Datum české a slovenské premiéry je prozatím stanoveno na 17. 6. 2021.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest