Bleskovky: Oscarové filmy budou zdarma k vidění

Bleskovky: Oscarové filmy budou zdarma k vidění | Fandíme filmu
Nordisk Film Den.
Mads Mikkelsen měl hrát ve Fantastické čtyřce, nerealizovaný Vetřelec se dostane k fanouškům, After bude pokračovat a další krátké zprávy.

Bleskovky jsou rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Oscarové filmy budou zdarma k vidění

Od 3. do 12. května proběhnou Filmové dny LUX, během nichž budou zdarma k vidění filmy nominované na evropskou cenu LUX. Shodou okolností jde letos o snímky, které bojovaly o Oscary. Corpus Christi bylo v kategorii mezinárodních filmů nominováno loni, Kolektiv a Chlast letos, přičemž Chlast nakonec cenu i vyhrál. Počet bezplatných vstupenek do virtuálního sálu je omezený, tak v případě zájmu neváhejte a rezervujte si je ZDE. Jednotlivé snímky vám můžeme vřele doporučit.

Mads Mikkelsen o ponižujícím konkurzu do Fantastické čtyřky z roku 2005

V roce 2017 prozradil dánský herec Mads Mikkelsen skutečnost, že se zúčastnil konkurzu na roli ve Fantastické čtyřce z roku 2005. Nyní odhalil několik podrobností, především však že konkurz dopadl poměrně špatně. Mikkelsen se tehdy ucházel o roli Reeda Richardse / Mr. Fantastica a ke konkurzu řekl toto: „Některé momenty byly zajímavé, v jiných sem pak ztrácel jako herec veškeré sebevědomí. Stát před někým kdo kouká do papírů, předstírat, že máte dvacetimetrové ruce a během toho pronášet repliky… vážně sem si nebyl jistý, že režisér a producent vědí, jakou roli obsazují. Schovával sem se za fiktivní palmou, vykřikoval věty o dvou slovech a přitom ze sebe dělal gumového panáka. Myslel jsem si: Vážně? Tohle je scéna, kterou jste pro casting vybrali? Místy to bylo svým způsobem ponižující.“ (Zdroj: Vulture)

Nikdy nezpracovaný scénář k třetímu Vetřelci letos vyjde jako kniha

Vetřelec 3 byl po všech stránkách poměrně zklamání. Po dvou skvělých filmech přišla na řadu trojka, kterou provázely produkční problémy, ztráty režiséra i scenáristů, odpravení oblíbených postav hned v prvních minutách, a tehdy začínající David Fincher, jenž je nakonec pod filmem podepsaný jako režisér, jej naprosto vytěsnil a nechce s ním mít nic společného. Existuje však scénář od Williama Gibsona, jenž byl napsán jako přímé pokračování pro Cameronovy Vetřelce. Scénář však byl smetený ze stolu, a nikdy nespatřil světlo světa. To se však letos v srpnu změní, jelikož společnost Titan Books vydá knihu s názvem Alien 3: The Unproduced Screenplay, která dá fanouškům možnost nahlédnout na to, kam se měla série ubírat, pokud by produkce nezvolila alternativní scénář Davida Gilera, Waltera Hilla a Larry Fergusona. (Zdroj: Bloody Disgusting)

Romantická série After dostane další dva díly

Série After odstartovala v roce 2019 snímkem After: Polibek, a i přes naprosto průměrná hodnocení dokázal i díky nízkému rozpočtu vydělat velmi slušné peníze. Minulý rok přišlo pokračování After: Přiznání, další dvě pokračování již jsou aktuálně v postprodukci, a nově se začíná pracovat na dalších dvou filmech pod dohledem režisérky Castille Landon. Filmy jsou adaptací románové série After od spisovatelky Anny Todd, a sledují romantický vztah Tessy (Josephine Langford) a Hardina (Hero Fiennes Tiffin). Jeden z chystaných filmů by měl být prequel zaměřující se na mladého Hardina a jeho první lásky. Druhý oznámený film pak bude sledovat děti ústředního páru. (Zdroj: Deadline)

Mel Gibson a Jason Isaacs v novém špionážním thrilleru

Tři nová jména se připojila k novému špionážnímu thrilleru s názvem Agent Game, který natočí Grant S. Johnson. Jason Isaacs (Harry Potter), Barkhad Abdi (Captain Phillips) a Adan Canto (seriál Prezident v pořadí) doplní již obsazené Mela Gibsona, Katie Cassidy či Dermota Mulroneyho. Příběh sleduje agenta CIA Harrise (Mulroney), jenž se podílí na zadržování cizinců a jejich vyslýchání. Když je však jeho šéf (Isaacs) zabit, je z něj udělán obětní beránek, a on sám musí utéct před skupinou pověřenou jeho dopadením, vedenou nemilosrdným dvojitým agentem. Gibson pak hraje agenta nepřátelské tajné služby, jenž je neoficiálně pověřen vystopováním a zabitím Harrise. (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Vulture, Bloody Disgusting, Deadline I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu