Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice

Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice | Fandíme filmu
Pixar
Zobrazit dalších 5 obrázků
Novinka od Pixaru má sice pohádkový nádech, ale jinak jde o prachobyčejný příběh o dospívání, jen v animované podobě.

Pixar představil nový trailer pro svůj očekávaný animák Luca. Ten pojednává o dvou mladých chlapcích, kteří se narodili jako podvodní stvoření. Při vynoření nad hladinu však nabývají lidskou podobu a jsou připravení si na břehu užít nefalšované prázdninové dobrodružství.

Dvojí podstata ústředním hrdinům přináší zjevně řadu komplikací, ale jinak z nově zveřejněného traileru není zcela patrné, zda bude mít film nějakého jasného antagonistu, zda mají hrdinové před sebou nějaký cíl nebo jim tiká čas. Zatím to vypadá, jako kdyby Pixar natočil zkrátka příběh o dospívání, který sleduje jedno zážitky nabité léto ústředních postav. Podobný snímek jsme mohli sledovat mnohokrát v hrané podobě, ale v animované by to byla premiéra a další ukázka toho, že Pixar animaci využívá čistě jako vypravěčské médium, v němž neváhá nabídnout libovolný žánr.

Přímořské městečko je v traileru okouzlující. Překypuje životem, má skutečně nádech Itálie a starých italských filmů. Výtečná je stylizace postaviček, která se nutně nepokouší o realismus. A krom tématu dospívání se bude zjevně řešit také tolerance a hledání toho, co nás spojuje.

Snímek připravil Enrico Casarosa, jenž zatím režíroval pouze kraťas La Luna. Podílel se na příběhu Coco, Toy Story 4 a Úžasňákových 2, výtvarně přispěl snímkům Vzhůru do oblak nebo Ratatouille. V původním znění si ústřední dvě role rozebrali Jacob Tremblay a Jack Dylan Grazer. Pokud budou kina otevřená, bude u nás snímek uvedený 17. 6. V zahraničí bude od 18. 6. zdarma k dispozici uživatelům služby Disney+.

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa.

Podklady a foto: Pixar

Galerie: 6

Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice | Fandíme filmu Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice | Fandíme filmu Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice | Fandíme filmu Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice | Fandíme filmu Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice | Fandíme filmu Luca: Nový trailer ukázal, že animace nezná hranice | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest