Eternals: Nový pohled na božské Celestiály

Eternals: Nový pohled na božské Celestiály | Fandíme filmu
Marvel Studios
Obří božské bytosti, které stály u vzniku marvelovského vesmíru, odhalují svou podobu v sérii artworků.

Chloe Zhao o víkendu vyhrála dva Oscary za svůj snímek Země nomádů. Odnesla si sošky za nejlepší režii a nejlepší film. Marvel se tak už brzy bude moci v trailerech chlubit, že jeho chystanou novinku Eternals natočila právě takto oceněná tvůrkyně. O příští marvelovce zatím nevíme mnoho, ale měla by být hodně jiná a očekáváme, že se daleko víc bude dotýkat kosmických sil v marvelovském univerzu.

Už samotní Eternalové jsou z pohledu smrtelníků polobožské bytosti, ale jejich prakticky nesmrtelná moc bledne vedle toho, čeho jsou schopní Celestiálové. To jsou už opravdu božská stvoření, která v komiksech stála u zrodu známého vesmíru. Obři, kteří se tyčí do výšky 600 metrů, jsou také zapletení do chodu pozemských dějin a jsou zodpovědní za to, že vznikli Eternalové a jejich odvěcí oponenti – Devianti. Nevíme přesně, jakou úlohu budou mít Celestiálové v chystaném filmu, zda budou do událostí aktivně zasahovat, anebo budou sloužit pouze jako zajímavé mytologické pozadí. Jisté je, že ve snímku vystupovat budou. Konkrétně se mají objevit Nezarr the Calculator, Arishem The Judge, Jemiah The Analyzer a Hargen The Measurer a vy si je můžete prohlédnout na přiložených artworcích:

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích se objeví Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 4. listopadu 2021.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest