Mission: Impossible 7 natáčí akční scénu na střeše rozjetého vlaku

Mission: Impossible 7 natáčí akční scénu na střeše rozjetého vlaku | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Tom Cruise pomohl kameramanovi, který sjel ze střechy. V minulosti zachránil hereckou kolegyni před jistou smrtí.

Natáčení Mission: Impossible 7 pokračuje. V březnu štáb skončil v Abu Dhabí a chystal se přesunout do Londýna, kde na něj měla podle režiséra čekat „dosud největší výzva“. Možná tahle část natáčení už potají proběhla nebo se plány změnily, každopádně následně štáb točil v severním Yorkshiru, kde natáčel kaskadérskou scénu na střeše jedoucího parního vlaku.

Fotografové na střeše zaznamenali Toma Cruise, Hayley Atwell a Esaie Moralese, jenž hraje padoucha. Trojice se pohybovala po střeše vlaku, přes vagon s uhlím, až po parní lokomotivu. Všichni herci byli zajištění, nicméně scény natáčeli skutečně oni sami, bez zastoupení kaskadérem.

Během jednoho momentu kameramanovi podklouzly nohy a začal se sunout dolů ze střechy vlaku. Byl zajištěný, avšak i tak nemohlo jít o nijak příjemnou situaci. V tu chvíli sám Tom Cruise pohotově přispěchal a pomohl kolegovi zpátky nahoru. Deník The Sun k situaci dodal, že to není poprvé, co Tom při natáčení projevil duchapřítomnost. V roce 1987 zachránil život herečce Elisabeth Shue. Při natáčení filmu Koktejl zabíral jednu scénu vrtulník. Ten přistál, herci se šli do kabiny podívat na pořízené záběry. Herečka odcházela směrem k zadnímu rotoru a nedošlo jí, že se točí, protože v té rychlosti není vůbec vidět. Cruise si to včas uvědomil, skočil po ní a srazil ji v poslední chvíli k zemi. Střetnutí s čepelemi rotoru by pravděpodobně bylo smrtící.

Ale zpátky k Mission: Impossible. Záběry natáčené v Yorkshiru zřejmě budou náležet do té samé scény, pro kterou se už před několika měsíci točily scény v Norsku. Spekulovali jsme o tom, že by v dané pasáži filmu mohli hrdinové projíždět Orient Expressem přes Alpy.

Vlakovou scénou dlouhé natáčení stále ještě neskončilo. Režisér Christopher McQuarrie na Instagramu vzkázal, že se štáb do Yorkshiru brzy vrátí na „poslední malou neplechu“. Zajímavé je, že režisér k příspěvku přiložil #MI7MI8. Že by se už točily první scény pro Mission: Impossible 8? Původně se měl snímek točit hned po dokončení Mission: Impossible 7, ale plány zhatila pandemie.

Pokud se podíváte na stránky Daily Mailu, najdete tam bohatý výběr detailních fotografií z natáčení scény na střeše vlaku. Další sada fotografií ukazuje rvačku Cruise s Moralesem. Na těchto záběrech je vidět, že se natáčení scény zúčastnila i Pom Klementieff. Pak jsou tu snímky, na kterých na sobě Cruise nemá přiléhavé černé oblečení, ale oblek a zdá se, že postava Hayley Atwell se pokusí vlak za jízdy rozpojit. A konečně jsou tu fotky rampy nad propastí. Sjede snad ve vrcholné scéně vlak ze srázu? Tak či tak nás zjevně opět čeká adrenalinová zábava.

Mission: Impossible 7 má stanovené datum české a slovenské premiéry na 18. listopadu 2021, Mission: Impossible 8 potom na 3. listopadu 2022. Režíruje a scénář píše Christopher McQuarrie. Znovu se vracejí Tom Cruise, Simon Pegg, Henry Czerny, Ving Rhames, Vanessa Kirby a Rebecca Ferguson. Dále se objeví Hayley Atwell, Pom Klementieff, Esai Morales, Gregory Sanon a Shea Whigham.

Titulní foto je ilustrační (Mission: Impossible - Paramount Pictures)

Zdroje: Christopher McQuarrie, Daily Mail, The Sun

Galerie: 4

Mission: Impossible 7 natáčí akční scénu na střeše rozjetého vlaku | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 natáčí akční scénu na střeše rozjetého vlaku | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 natáčí akční scénu na střeše rozjetého vlaku | Fandíme filmu Mission: Impossible 7 natáčí akční scénu na střeše rozjetého vlaku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest