Box Office: Mortal Kombat porazil konkurenci v kasovním ringu jen o chlup

Box Office: Mortal Kombat porazil konkurenci v kasovním ringu jen o chlup | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Silný motor Hollywoodu, americký filmový trh, zaznamenal nejlepší tržbu od loňského března.

Důkazem postupně se uzdravujícího amerického kasovního trhu může být i víkendová bitva, kterou spolu svedly dvě akční bojové novinky. Vítězem nakonec byl Mortal Kombat od Warnerů, který odstartoval s 22,5 milionu dolarů. Teď trocha historických čísel. Debut letošního filmu je o milion menší než měl originál od Paula W. S. Andersona v roce 1995. Se započtenou inflací by však starší snímek měl dnes dokonce okolo 50 milionů. Shodou okolností předpovědi odhadovaly, že kdyby se aktuální Mortal Kombat promítal v původně zamýšleném termínu a nedošlo by k pandemii, tak by těch 50 milionů za první víkend utržil také. A pozor, celosvětově zatím nový Mortal Kombat utržil...chvilka napětí...taktéž 50 milionů dolarů. Filmaři se hodně holedbali, že film bude brutální a krvavý jako hra. Kritici se shodnou, že jde spíš o film pro děti s mládeži nepřístupným násilím, ale "na videoherní film, dobrý". 

Mortal Kombat dostal od Warnerů týden odklad, aby se měli kam vejít Godzilla s Kongem. Studio navíc ještě doufalo, že se trochu zmátoří kanadský trh. Místo toho ale málem naběhlo na ránu japonskému anime Demon Slayer The Movie: Mugen Train, které masivně překvapilo s americkým debutem 19,5 milionu. Nejúspěšnější japonský film všech dob utržil v rodné zemi 400 milionů a globálně už 435 mega. V USA se stává nejúspěšnější zahraniční premiérou všech dob (pokud nezapočítáváme inflaci a mezinárodní filmy natáčené v angličtině) a má i nejlepší průměrnou tržbu na kino (hrál se v 1600 sálech) od dob Sonica z února 2020.

Godzilla vs. Kong mají 4,2 milionu a 86,6 mega po 26 dnech promítání v amerických kinech. Pokoření či nepokoření stovky v USA se bude asi odvíjet od toho, jak se filmu povede, až opustí HBO Max a bude se hrát následující měsíc výhradně "offline". Globálně překonal snímek 400 mega, což se americkému filmu naposledy podařilo v lednu minulého roku, kdy bodovali Mizerové navždy. Jenom z Číny mají Godzilla a Kong 182 milionů dolarů, což monster biják činí nejlepším americkým exportem od Jurského světa v roce 2018, pokud nepočítáme komiksovky a ságu Rychle a zběsile.

I studio Universal sbírá veselá čísla. Akčňák Nikdo překonal 20 milionů dolarů, což se hraným filmům tohoto studia naposledy povedlo minulý rok v lednu. Šlo o Dolittla a 1917. Nikdo už v USA utržil přesně 21,6 milionu, 38 mega globálně a relativně solidnímu výkonu se těší na Premium VOD. Možná se nám tudíž zrodila první nová covidová franšíza. Premium VOD obecně napomáhá hodně filmům. Například Nadějná mladá žena s 13,5 milionu je to asi nejbližší oscarovému hitu, co tenhle rok dostaneme.

Bleecker Street
Ed Helms a Patti Harrison coby budoucí rodiče v Together Together

Jedinou větší novinkou víkendu, která pronikla do TOP 10 na osmé příčce, je romantická komedie Together Together, v níž si Ed Helms coby osamocený čtyřicátník najme Patti Harrison, aby mu odnosila dítě. Zámořští recenzenti si nemůžou film vynachválit, hlavně režisérku Nikole Beckwith, která prý vede herce ke skvělým výkonům zkoumajícím netradiční formy rodičovství a lásky. Z 665 lokací to vypadá na nějakých 500 000 dolarů. 

Za celý víkend se ve Státech podařilo utržit 54 milionů dolarů, což je nejvyšší tržba od loňského března, od víkendu kdy byla uvedena pixarovka Frčíme. Tržby z období před pandemií tak pomalu začínají být na dohled - publikum se vrací do kin.

Zdroj: Forbes, Deadline

Galerie: 2

Box Office: Mortal Kombat porazil konkurenci v kasovním ringu jen o chlup | Fandíme filmu Box Office: Mortal Kombat porazil konkurenci v kasovním ringu jen o chlup | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest