Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války

Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Timur Bekmambetov, režisér Wanted či Noční hlídky, připravil válečnou akci o ruském pilotovi zajatém Němci.

Režisér Timur Bekmambetov na sebe upozornil ruskými filmy Noční hlídka a Denní hlídka, natočenými na motivy fantasy románů Sergeje Lukjaněnka. Recenze nebyly kdovíjaké, avšak Bekmambetov zaujal křiklavým vizuálním stylem a všiml si jej Hollywood. Následně dostal příležitost natočit komiksovku Wanted s Angelinou Jolie v hlavní roli. Mohlo se zdát, že má před sebou slibnou mezinárodní kariéru, avšak žádným dalším hollywoodským filmem už Bekmambetov výrazně nebodoval. Od propadáku Ben Hur z roku 2016 opět točí především ruské filmy, popřípadě se věnuje produkci. Velký čas potom věnuje technologii screen life, tedy natáčení minimalistických filmů odehrávajících se na ploše obrazovky jednoho počítače.

Teď po nějaké době opět sáhl po rozmáchlejším projektu. Spolu se svým dlouholetým kameramanem Sergejem Trofimovem zrežírovali válečný snímek Děvjatajev (mezinárodně také V2. Escape from Hell). Ten pojednává o pilotovi Michailu Děvjatajevovi, který byl v Sovětském svazu označený za hrdinu. V létě 1944 byl pilot zajatý v nacistickém Německu. Dostal na výběr. Mohl se vrátit k létání a bojovat za Hitlera, nebo být odeslaný do koncentračního tábora na ostrově Usedom. Děvjatajev zůstal věrný vlasti, ale rozhodl se, že se z utajovaného ostrova pokusí uprchnout. Němci tam zkoušeli nové bojové rakety, takže pokud by se Michailovi útěk zdařil, mohl přinést cenné informace a zbavit se nálepky dezertéra, kterou v té době dostával každý sovětský voják, jenž dopustil, že padne živý do nepřátelských rukou.

V Rusku bude válečný film uvedený 29. dubna a vzhledem k osobě režiséra a výrazným vizuálním efektům je určitě šance, že se později dostane i do mezinárodní distribuce – do projektu je zainteresované studio Sony. Jeden čas měl být film natočený ve formátu navýšku, avšak minimálně z traileru se zdá, že z toho sešlo.

Podklady a foto: Sony

Galerie: 7

Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu Děvjatajev: Válečná akce představí troufalý útěk 2. světové války | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest