Spirála strachu: Saw pokračuje - Tentokrát bude mučení osobní

Spirála strachu: Saw pokračuje - Tentokrát bude mučení osobní | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Nová upoutávka poodhaluje zabijákovy pohnutky. Režisér slibuje, že tentokrát násilí není samoúčelné a čeká nás vyšší úroveň zábavy.

V zahraničí dorazí Spirála strachu: Saw pokračuje do kin už za necelý měsíc. Na Slovensku je v tuhle chvíli premiéra oznámená na 27. 5., v Česku na 24. 6. Ať už u nás bude možné termíny dodržet nebo ne, premiéra se blíží a přibývají nové propagační materiály. Čerstvě byl zveřejněný nový spot, který poodhaluje motivy filmového zabijáka. Jeho cílem jsou zkorumpovaní policajti. Což neodpovídá tomu, jak jednal původní skládačkový vrah (Jigsaw), jímž se ten nový inspiruje při líčení komplikovaných pastí. Podle detektiva Bankse (Chris Rock) jde o něco osobního. Nabízí se tak otázka, jak osobní to nakonec bude a zda se vrah vyklube z některé z mála postav, které zatím dostávají v trailerech prostor. Jmenovitě jsou to Banks, jeho otec Marcus (Samuel L. Jackson), kapitánka Garza (Marisol Nichols) a detektiv Schenk (Max Minghella). Některé z nich jsme sice mohli v trailerech vidět samotné v nebezpečí, to ale ještě v dosavadních filmech Saw nemuselo nutně znamenat, že je daný člověk mimo podezření.

Režisér Darren Lynn Bousman se potom v rozhovoru pro ComicBook.com rozpovídal o tom, jak to vlastně nový film se vztahem k těm starším má:

„DNA [Spirály] nepochybně patří do světa Saw, ale je to svébytná záležitost. Mám ten svět rád, stejně jako scénář, který připravili Josh [Stolberg], Pete [Goldfinger] a Chris Rock. Působí povědomě, ale zároveň je jedinečný a úplně odlišný od všeho, co jsme dosud v sérii viděli. Podle mě [Spirála] ctí mytologii dosavadních snímků, ale zároveň nastavuje kurz pro něco úplně nového. Dlouhodobý fanoušci se stále můžou těšit na to, co mají rádi: strašidelné pasti, nečekané zvraty, dokonce i na loutku, ale Chris, Max [Minghella], Samuel [L. Jackson] a Marisol [Nichols] látku povyšují na něco opravdu výjimečného. Všichni jsme vyrostli. Já jako filmař a série jako celek. Když jsem tyhle filmy začínal natáčet, násilí bylo jen laciné lákadlo. Chtěl jsme vidět, jak daleko dokážu (dokážeme) zajít, aniž bychom se vzdali poutavého příběhu. Tentokrát násilí a krev příběhu slouží. Ve Spirále stojí nade vším ostatním. Teprve potom nás zaplaví červená. Myslím, že Spirála si bere to nejlepší z předchozích filmů a upředla z nich komplexní strašidelnou pavučinu.“

To je sebevědomé vyjádření. Podobně hrdá je samozřejmě většina filmařů při propagaci svých blížících se filmů, avšak kdyby se v tomhle případě Bousmanova sebejistota zakládala na skutečném stavu věcí, rozhodně bych se nezlobil, sérii Saw by menší samoúčelnost kladených pastí rozhodně prospěla. A jestli se opravu podařilo značku posunout na nějakou další úroveň? Sem s tím!

V thrilleru Spirála strachu: Saw pokračuje sadistický génius spustí novou vlnu zvrácené spravedlnosti, čímž se začíná psát další kapitola z děsivé knihy Saw. Odrzlý detektiv Ezekiel „Zeke“ Banks (Chris Rock) pracuje ve stínu uznávaného veterána Marcuse (Samuel L. Jackson) a spolu se svým nezkušeným parťákem (Max Minghella) dostává na starost vyšetřování drsných vražd, které náramně připomínají temnou minulost města. Režie: Darren Lynn Bousman. Datum premiéry v ČR je nejnověji stanovené na 24. 6. 2021, na Slovensku na 27. 5. 2021.

Foto: Lionsgate

Zdroj: ComicBook.com

Galerie: 2

Spirála strachu: Saw pokračuje - Tentokrát bude mučení osobní | Fandíme filmu Spirála strachu: Saw pokračuje - Tentokrát bude mučení osobní | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest