Vin Diesel si zahraje ve filmu o přátelství otce, syna a robota

Vin Diesel si zahraje ve filmu o přátelství otce, syna a robota | Fandíme filmu
Sony Pictures
Hollywood zkouší zpracovat do filmové podoby další populární hračku.

Posedlost filmového průmyslu známými jmény je někdy skutečně až fascinující. Je úplně jedno, že na té či oné značce není ani zbla filmového, manažeři mají prostě pocit, že známý název snímku mezi konkurencí pomůže. Jen si vzpomeňte třeba na Bitevní loď, natočenou „na motivy“ hry Námořní bitva (Lodě). Možná hraje roli panický strach Hollywoodu zkoušet cokoliv nového, možná k natáčení podobných kusů přispívají finanční injekce přímo od hračkářských firem. Teď skrze svoji produkční společnost Mattel Films chystá další zvláštní projekt známý hračkářský gigant.

Vzniká filmová verze Rock ‘Em Sock ‘Em Robots. Jak můžete vidět v přiloženém videu níže, jde o opravdu primitivní hračku z roku 1964, která oponentům umožňuje sehrát boxerský mač dvou robotů. Proč roboti? Dost možná proto, aby tehdejší rodiče tolik neprotestovali, že je hračka příliš násilná. Jak lze z podobně jednoduché „pouťové hry“ vymyslet film? Chystaný projekt slibuje přinést akční dobrodružství otce a syna, kteří si vytvoří nečekané pouto s pokročilým armádním robotem. Zápletka na první pohled dost připomíná deset let starý film Ocelová pěst s Hugh Jackmanem, ale od snímku Rock ‘Em Sock ‘Em Robots by originalitu čekal asi málokdo.

Co je na projektu zajímavé, hlavní roli ztvární Vin Diesel. Podle Variety bude hrát Diesel otce, ale ostatní zpravodaje jej s rolí nespojují. Nelze tedy vyloučit, že na konec ztvární robota. Diesel také produkuje. Scénář filmu napsal Ryan Engle, jenž napsal NON-STOP nebo Rampage Ničitelé. Diesel k filmu řekl:

Vzít společně s Mattelem klasickou hru, jako je Rock ‘Em Sock ‘Em a spojit ji s budováním světa a rozjížděním série, jako se v partnerství se společností Universal daří, je opravdu vzrušující.“

Sluší se poznamenat, že jako jediná Dieselova série slaví skutečné úspěchy Rychle a zběsile. Všechny ostatní v lepším případě paběrkují (xXx, Riddick), v horším případě shoří jak papír už u prvního filmu (Bloodshot, Poslední lovec čarodějnic). Mattel vedle robotů chystá filmové zpracování třeba také pro Barbie, Uno, Hot Wheels nebo Masters of the Universe.

Foto je ilustrační, z filmu Bloodshot (Sony)

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest