Furiosa, spin-off Šíleného Maxe, bude největší film, jaký kdy byl v Austrálii natočen

Furiosa, spin-off Šíleného Maxe, bude největší film, jaký kdy byl v Austrálii natočen | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zkušenou postapokalyptickou bojovnici poznáme napříč lety a navštívíme řadu různých míst.

V Novém Jižním Walesu proběhla tisková konference, která představila chystaný spin-off Šíleného Maxe, známý jako Furiosa. Režisér a scenárista George Miller měl podklady pro nový snímek hotové ještě před dokončováním Šíleného Maxe: Zběsilé cesty. Ta uspěla, takže zdánlivě natáčení dalšího filmu nemělo nic bránit, avšak finanční spory režiséra se studiem celý proces natáhly. Podle Millera natáčení bylo umožněno díky tomu, že se po delším období nestability konečně ustálilo vedení studia Warner Bros. a přestali se v něm střídat manažeři jak na běžícím páse.

V jednu chvíli Miller zvažoval, že by některé akční scény natočil už letos, protože to vypadalo, že australské úřady ukončí pro filmaře výhodné daňové úlevy. Ty se nakonec protáhnou i na příští rok, a tak Miller v klidu dokončí svůj aktuální snímek Three Thousand Years of Longing a do Furiosy se pustí až příští rok. Podle agentury AP by mělo jít o vůbec největší film, který kdy byl v Austrálii natočený. Což je odvážné tvrzení, když si vzpomenete, že u protinožců se točily filmy jako Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, trilogie Matrixu nebo třeba Thor: Ragnarok.

Podle Millera bude snímek v rámci ságy jedinečný, ale fanouškům bude zároveň připadat povědomý. Film nebude mít podle Millera epické měřítko, ale bude se odehrávat na mnoha místech napříč mnoha lety, což vyprávění prodraží. Dosavadní filmy Šíleného Maxe se vždy odehrávaly v poměrně krátkém časovém úseku.

Hrdinkou snímku je mladší verze Furiosy, kterou ve Zběsilé cestě ztvárnila Charlize Theron. Tady ji hraje Anya Taylor-Joy, jež loni vystřelila ke hvězdám díky Dámskému gambitu. Chris Hemsworth, jenž se tiskové konference osobně účastnil, ve snímku ztvární postavu jménem Dementus, která bude mít dlouhou stříbrnou jizvu přes obličej. V dosud nepřiblížené roli se objeví také Yahya Abdul-Mateen II. Snímek má mít českou a slovenskou premiéru 22. 6. 2023 a má být uvedený exkluzivně do kin.

Foto je ilustrační, ze snímku Mad Max: Zběsilá cesta

Zdroje: Deadline, Collider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu